cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A harmadik amerikai összecsapás is hasznos tapasztalatokat hozott

2021. május 30. 9:51

A kaliforniai edzőtáborban a mérkőzésekre a keret létszáma miatt Bíró Attila által meccsről meccsre forgatott válogatottunk ezúttal hat góllal, 12-6-ra kapott ki az olimpiai- és világbajnoktól. Folytatás edzésekkel és egy utolsó összecsapással, amelyet az EPSN ismét közvetít majd.

San Diego egyik katolikus középiskolájában mérte össze erejét harmadszor az amerikai és a magyar válogatott: a 14-9-es és 14-7-es hazai siker után ezúttal 12-6-ra nyert az olimpiai- és világbajnok.
 
Csapatunk ezúttal rögvest a mérkőzés elejétől képes volt védekezésben alkalmazkodni a tengerentúli stílushoz, helyükön voltak a blokkok, így az amerikaiak is szenvedtek támadásban. Végül Raney szerzett vezetést, majd Musselmann büntetőből talált be Gangl Edina kapujába.
 
watch?v=JxeQqQGwF-4 Adam Krikorian együttese Haralabadis és Hauschlid révén a második negyedbe 4-0-ra lépett el, amikor Illés Anna törte meg a mieink gólcsendjét. A hazaiak a nagyszünetig 7-3-as előnyben voltak, majd Neushul vezérletével 10-3-ra húztak el.
 
Bíró Attila csapata azonban nem adta fel, igyekezett szorosabbá tenni a partit, és 10-6-ra képes volt felzárkózni, végül azonban két amerikai góllal 12-6 lett a vége.
 
Miként a szakmai stáb (amely a hazaiaktól eltérően ezúttal is forgatta csapatát) hangsúlyozta, ebből a mérkőzésből is nagyok sok mindenre fény derült, gyűlnek a tapasztalatok, egyúttal fokozatosan lendül játékba a csapat.
 
Folytatás magyar idő szerint csütörtök hajnali 3 órakor az edzőtábor utolsó mérkőzése keretében El Segundóban. A találkozó hazánkban 7 napos ingyenes letöltéssel megtekinthető: ezen a felületen!
 
Felkészülési mérkőzés, San Diego (Kalifornia)
Egyesült Államok-Magyarország 12-6 (2-0, 5-2, 3-2, 2-2)
 
Gólszerzők: Musselman 3, Fattal 2, Seidemann 1, Hauschild 1, Steffens 1, Haralabidis 1, Neushul 1, M. Fischer 1, Raney 1, ill. Illés 2, Parkes 1, Horváth B. 1, Vályi 1, Szilágyi 1
 
A női válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC) 
 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila