cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Ezúttal hét góllal nyert az amerikai válogatott

2021. május 27. 8:05

Női válogatottunk az ESPN élő közvetítése mellett második összecsapásán 14-7-re kapott ki az Egyesült Államok ellen. Bíró Attila nem keres kifogáskat, tudta, hogy lesznek ilyen pofonok, mindazonáltal ennél egyértelműen többet vár. Folytatás edzésekkel és egy szombati mérkőzéssel.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnali 2 órakor a kaliforniai Irvine, a William Woolett uszodakomplexum volt az amerikai és a magyar válogatott következő felkészülési találkozójának a helyszíne. Ezúttal nyitott medencében találkoztak a felek, az ESPN csatorna ismét élő közvetítéssel emelte a rangot.
 
Az egy nappal korábbi 14-9 után ezúttal 14-7-re győzött a jó ideje játékban lévő, Kanadával három meccset is vívó olimpiai- és világbajnok, amely minden negyedet megnyert. Eredmény szempontjából ismét a második félidő sikerült jobban, de az egyaránt triplázó Haralabadis, Williams, Raney trió ellen nem volt ellenszer. Tegyük hozzá, a hazaiak kapuját őrző, 17-szer védő Johnsont tették a meccs emberekének az amerikaiak, ami talán jól mutatja, miért lett ekkor a különbség.
 
Nálunk Kasó Orsolya védett, a statisztikák szerint a 17 kapott gól ellenére 10-szer hárítani is tudott. Duplázni nem sikerült senkinek, egy-egy gólt jegyzett Antal Dóra, Parkes Rebecca, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Máté Zsuzsanna, Rybanska Narasa és Garda Krisztina.
 
„Ezúttal jobban kezdtünk, mint egy nappal korábban, de úgy érzem, a 24 órán belüli komoly erőpróba meglátszott a csapaton. Fizikálisan, lábtempóban, pontosságban nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal, akik frissebbek, erősebbek, hatékonyabbak voltak. Kifogásokat nem keresünk, ennél jobban kell játszani. Tudtuk, hogy lesznek ilyen pofonok, amelyekből építkezni kell. Az akarással, a hajtással nem volt gond, ám a blokkok minősége között óriási különbséget láttam. Nem tagadom, a tegnapi produkciónk jobban tetszett, és ez nem csupán az eredményre vonatkozik. A csapatot persze továbbra is forgatom, de ennél minden összeállításban sokkal többet várok" - értékelt őszintén Bíró Attila szövetségi kapitány.
 
Folytatás közös edzésekkel, és egy szombati, San Diego közelségében esedékes mérkőzéssel.
 
Felkészülési mérkőzés, Irvine (Kalifornia)
Egyesült Államok-Magyarország 14-7 (4-1, 3-1, 4-3, 3-2)
 
Egyesült Államok: Johnson - Hauschlid 2, Steffens 1, Haralabadis 3, Neushul, A. Fischer, M. Fischer. Csere: Musellmann 1, Seidemann, Fattal, Gilchrist 1, Williams 3, Raney 3. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
 
Magyarország: Kasó - Antal 1, Vályi, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 1, Rybanska 1. Csere: Szilágyi, Horváth B., Máté 1, Gyöngyössy, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
A női válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC) 
 
 
 
 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila