cover image
Egyéb

Madaras Norbert: 34!

2013. december 1. 10:42

A Pro Recco magyar kiválósága vasárnap ünnepli 34. születésnapját.

Ő a magyar vízilabdázás egyetlen kétszeres férfi világbajnoka. Ott volt 2003-ban is a barcelonai győzelem alkalmával, mint ahogyan aktív részese volt az idei nyári barcelonai aranyéremnek is. (A szakmai stábból Benedek Tibor és Gergely István is részese volt a tíz évvel ezelőtti győzelemnek.)

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert a jelenlegi magyar válogatott egyik legrutinosabb tagja, aki a londoni olimpia után úgy döntött, nem mondja le a válogatottságot. Jól járt vele a nemzeti együttes, hiszen jelenléte fontos volt Barcelonában is.

Madaras Egerben kezdett el vízilabdázni, később a BVSC-hez került, de első nagy sikereit a Vasassal érte el, ahol 2002-ben KEK-győztes lett. Már 9 éve, hogy Reccóba szerződött, és az anyagi nehézségek ellenére, mindezidáig kitartott az olasz klub mellett (5-szörös olasz bajnok, 4-szer nyert Euroligát vagy Bajnokok Ligáját). 

Ezt a döntését is igazolja az élet, ahogy a válogatottal, úgy a Reccóval is visszatért a csúcsra. Az olasz bajnokkal ráadásul idén is a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel. A hétvégén 3 góllal járult hozzá csapata Savona elleni győzelméhez.

"A születésnapom különösebben nem ünneplem, kevésbé foglalkozom vele :) Hogy mi újság velem? A Reccóval most egy hosszabb sorozat vár rám. Most bő három hét alatt van/lesz hat meccsünk, ebből kettő a Bajnokok Ligájában, azok különösen fontosak lesznek. Itthon az Olympiakos és idegenben a Barceloneta ellen. December 21-én még játszom egy bajnokit, azután megyek majd haza, illetve addig majd még egyszer! :-)" - mondta el honlapunknak Norbi.

Boldog születésnapot!
Vízilabda hírek
madaras norbert