cover image
Egyéb

Női Euroliga: sporttörténelmi napok jönnek a Tüskeuszodában!

2021. április 29. 18:00

Az UVSE a görög Olympiakosz, a Dunaújváros az orosz Dynamo Uralockha ellen harcol azért, hogy finálét játszhasson a legrangosabb európai klubsorozatban. A két pénteki parti 12:15-kor és 14:45-kor kezdődik, az M4 Sport mindkettőt közvetíti, miként a két szombati összecsapást is. Az esemény kiemelt támogatója a SEAT.

Pénteken és szombaton sporttörténelmi pillanatok következnek a női vízilabdában: a Tüskeuszodában a legrangosabb európai klubsorozat, az Euroliga Négyes Döntője következik, méghozzá két magyar csapat részvételével!
 
A magyar bajnokság aranyérmese, az UVSE és ezüstérmese, a Dunaújváros harcolta ki a legjobb négybe kerülést. Mindkét alakulat csütörtökön költözött be a „buborékba", hiszen ez a sorozat is hermetikusan zárt körülmény, tesztelések között, zárt kapuk mellett kerül sorra - de a szurkolók, a nézők nem maradnak közvetítés nélkül, hiszen az M4 Sport mind a négy mérkőzést élőben sugározza.
 
Pénteken 12:15-kor kezd Benczur Márton csapata a görög Olympiakosz ellen, míg Mihók Attila együttese 14:45-től ugrik medencébe az orosz Dynamo Uralockha ellen. Mindkét rivális telis-tele van válogatott játékossal, de ugyanezt elmondhatjuk a mieinkről is, még akkor is, ha a bajnoki fináléban sajnos mindkét oldalon megsérült egy-egy kulcsember (Parkes Rebecca, illetve Gurisatti Gréta), akiknek a szereplése erősen kérdéses...

watch?v=6QVp2r9B5uE Az UVSE oldaláról a bajnoki döntőben remeklő Faragó Kamília, újvárosi részről pedig a kapus, Magyari Alda nyilatkozott honlapunknak - lásd alább. 
 
Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a legrangosabb európai kupa végjátékába, eddigi legjobb eredménye egy második hely volt a 2016-ból, további két alkalommal negyedikként zárt. A Dunaújváros 15 esztendő elteltével került a Final Fourba, ahol korábban ötször járt, s egy ezüst mellett három bronzot és egy negyedik helyet gyűjtött.  

Az esemény kiemelt támogatója a SEAT.
 
watch?v=krHEbeg4TTc Női Euroliga Négyes Döntő, Budapest, Tüskeuszoda
A program
2021. április 30., péntek - elődöntő
Olympiakosz Pireusz (görög)-UVSE-Hunguest Hotels, 12:15 - tv: m4sport.hu, 13:30 M4 Sport felvételről
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-Dynamo Uralochka (orosz), 14:45 - tv: M4 Sport

2021. május 1., szombat
A 3. helyért, 17:45 - tv: M4 Sport
Döntő, 20:15 - tv: M4 Sport

Vízilabda hírek