cover image
Egyéb

Steinmetz Barna: Megmaradt a hideg fej

2013. november 29. 23:51

Nagy Viktor azt mondja, esélyük se volt a győzelemre, de hogy miért, még nem tudni. Reakciók a Honvéd-Szeged meccs (13-12) után

A RacioNet Honvéd együttese egy nagyszerű mérkőzésen, megérdemelten verte meg a sorozatban második rangadóját is elveszítő A-Híd Szegedet az ob I.-es bajnokság 11. fordulójának nyitómérkőzésén.

Szivós Márton, a Szeged játékosa: „Az döntött, hogy a Honvéd jobban játszott. Összeszedettek voltak, úgy játszottak, ahogyan az évben már többször is. Csak gratulálni tudok nekik, mi ugyanazt a játékot folytattuk, amit az Eger ellen abbahagytunk. Ez akkor sem vezetett győzelemre, most sem. A bajnokság hosszú, szép lassan ki kell rángatni magunkat valamiből. mert benne vagyunk valamiben, ami nem jó, de bízom benne, hogy a vége felé teljesen más arcunkat mutatjuk.”

dr. Steinmetz Barnabás, a Honvéd játékosa: „Kicsit többet idegeskedtünk bizonyos helyzetekben, mint szoktunk, de szerencsére összességében megmaradt a céltudatosság és a hideg fej. Azt beszéltük meg, ez a meccs legyen szoros, és ha vezet is a Szeged, ne engedjük el több góllal. Ez bejött, hiszen egyszer vezettek a meccs derekán, 10-9-re. Az volt a jó, hogy amikor átvették a vezetést, nem tudtak sokáig előnyben maradni, szinte azonnal sikerült egyenlíteni és fordítani. A vége elég parázs szituációt hozott, de szerencsére megúsztuk az utolsó emberhátrányt. Én egyébként az eddig győzelmeink közül azokat is sokra tartom, amelyeket azok ellen a csapatok ellen szereztünk meg, akikről azt gondoljuk, hogy közvetlen riválisaink lehetnek, így a BVSC vagy a Debrecen elleni sikert, és ide kell sorolnom a Vasas elleni döntetlent is. Főleg, hogy utóbbi meccsen nem játszottunk jól. Természetesen ez a mostani egy bravúrgyőzelem, Lajos említette, hogy a három meccsünk közül kettőt reálisan hoznunk kell, és szeretne egy meglepetést is. Nos, eddig teljesítettük a tervet, és összességében is nagyon jó irányba haladunk. Most arra kell figyelni, hogy ne örömködjünk túlzottan, az OSC elleni idegenbeli és a Pécs elleni hazai mérkőzést be kell húznunk, és akkor valóban várakozáson felüli őszt zárhatunk."

Mátyás Zoltán, a Honvéd játékosa, a 13. gól szerzője: „Eddig azokat a meccseinket, amelyekre azt mondtuk, nyerhetőek, megnyertük. Ugyan helytálltunk a Szolnok és az Eger ellen is, de eddig is úgy gondoltuk, hogy a nagycsapatok ellen igazán idehaza lehet esélyünk. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy úgy tűnik, a Szeged egyik kis hullámvölgyben van, a kupagyőzelem után talán elveszítették a fonalat. Ez minden csapattal előfordul, nyilván majd ők meg is oldják ezt. Mi úgy érzem, tudtunk élni a lehetőséggel, bár így is nagyon nehéz volt a mérkőzés. Többször vezettünk három góllal, de végig nyílt volt a csata, az utolsó percig. Ma nagyon örülünk, hétvégén pihenés, hétfőtől már komolyan kell készülni az OSC és a Pécs ellen, mert a mai sikernek csak akkor lesz értéke, ha ott is bizonyítunk.”

Nagy Viktor, a Szeged kapusa: "Nem a Honvéd jó játéka lepett meg, hanem a mi rossz játékunk. Azt tudtuk, hogy nehéz meccset játszunk majd, mert egy jó csapatról van szó, és a Kőér utcában mindig nehéz játszani. Ennek megfelelően készültünk, de a vízben ez nem igazán látszódott. Az egész meccsen ha négy percet játszottunk jól, a többit meg nagyon rosszul. Úgy éreztem, esélyünk nincs. Hiába jöttünk fel egy gólra a végén, egyszer vezettünk előtte. Volt esélyünk a döntetlenre, de ha őszinte vagyok, ilyen játékkal abszolút nem érdemel győzelmet egy csapat. Nem tudom, mi történt, hirtelen nem tudok erről beszélni, bár vannak érzelmeim. Vissza kell nézni a meccseinket, meg kell nézni, hogy mi a baj. Nem a tudással van, úgy gondolom, ez biztosan "fejprobléma". Hogy állunk oda a másikkal szemben, hogy megyünk oda egy-egy szituációban, fórban, hátrányban, megjátszásban. Sok összetevője van egy meccsnek, mi nagyon sokat hibáztunk elől, de leginkább hátul. 12 gólt lőttünk úgy, hogy rengeteg kontrát kaptunk, ez jó. Viszont 13 gólt kaptunk, nem először..." 
Vízilabda hírek
racionet honvéd
honvéd
szeged
a híd szeged
szivós márton
mátyás zoltán
steinmetz barnabás
Nagy Viktor