cover image
Egyéb

Sajtóközlemény - véget ért a LEN BL főtáblájának küzdelemsorozata

2021. április 23. 8:00

A decemberi és a márciusi alkalom után harmadszor érkeztek a LEN BL főtáblájának B-csoportjában szereplő együttesek április 20. és 22. között a Duna Arénába. A három napon keresztül tartó 8-10. forduló buboréktornáján a helyezések tekintetében maradtak megválaszolatlan kérdések. Az FTC-Telekom Waterpolo, CNA Barceloneta (spanyol), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Waspo Hannover (német), Dinamo Tbilisi (grúz), AN Brescia (olasz) csapatai színvonalas mérkőzésekkel bizonyította, hogy a koronavírus árnyékában is lehet jó mérkőzéseket, kiélezett csatákat vívni. Véget ért a több héten át szervezett LEN Bajnokok Ligája csoportkör sorozat.
 
Az már a zárkör előtt tudott volt, hogy a magyar bajnok továbbjutó, de akadtak kérdőjelek a hétre. Sokan találgatták, hogy a világklasszis Varga Dénes milyen formában tért vissza a Bajnokok Ligájába - nos, hamar csattanós választ kaptunk, ugyanis az első napon az FTC-Telekom Waterpolo 13-9-re győzte le német ellenfelét, a csapatkapitány hat gólt vágott a Hannovernek, majd a csoportelsőséget eldöntő, Barceloneta elleni összecsapáson is vezére volt a 8-7-re nyerő csapatának.
 
Vári Attila, az MVLSZ elnöke így foglalta össze a három tornát: „Sikeres lezajlott a LEN Férfi Bajnokok Ligája három csoportkörének valamennyi fordulója Budapesten és Rómában. Nyolc csapat jutott tovább a júniusi döntőbe, ezúton gratulálok a Ferencváros csapatának a legjobbak közé kerüléséhez! Ez a versenysorozat minden korábbitól merőben eltért, hiszen külön az erre speciálisan kialakított COVID-protokoll szerinti buborékrendszerben kellett lebonyolítanunk. Ebben kiemelt együttműködő partnere volt a szövetségnek a Semmelweis Egyetem, amiért külön köszönetemet fejezem ki részére. Ezen körülmények között a Magyar Vízilabda Szövetség Magyarország Kormányának erkölcsi és anyagi támogatásával, más európai országokkal ellentétben kész volt és képesnek bizonyult ezt a rendkívüli jelentőségű nemzetközi sporteseménysorozatot megszervezni és lebonyolítani. Ebben nagy segítségünkre volt kiemelt támogatónk, az E.ON Hungária Csoport és a szponzoraink. Az olimpia célegyenesében kiemelhetjük, hogy sportszakmai szempontból a válogatott kerettagok érintettsége miatt kiemelt jelentőséggel bírt a mérkőzéssorozat. Ez mindenképpen alátámasztja azt a helyes szövetségi döntést, hogy az MVLSZ-nek meghatározó szerepet kellett vállalnia a Bajnokok Ligája sorozatban is. A klubok támogatása érdekében ezt a szövetségi hozzáállást továbbra is fenntartjuk, még ebben a hónapban a LEN női Euroliga négyes döntőjét hasonló módon szervezzük meg és bonyolítjuk le."
 
A Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét 2021. június 3-5. között Belgrádban rendezik.
A negyeddöntő párosítása
Pro Recco-Waspo Hannover
FTC-Telekom Waterpolo-CN Marseille
Jug Dubrovnik-AN Brescia
CNA Barceloneta-Olympiakosz Pireusz
Az elődöntő párosítása
Pro Recco/Waspo Hannover-CNA Barceloneta/Olympiakosz Pireusz
FTC-Telekom Waterpolo/CN Marseille-Jug Dubrovnik/AN Brescia
 
Az E.ON Hungária Csoport az MVLSZ kiemelt partnere volt a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében.
 
 
Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc
vári attila
sajtóközlemény