cover image
Egyéb

Húsvéti menü: Euro Kupa-elődöntő két magyar csapattal

2021. április 2. 20:37

Nem maradunk vízilabda nélkül az ünnepi hétvége alatt sem, hiszen nagyszombaton Euro Kupa-elődöntőt vív a Szolnoki Dózsa és az OSC Újbuda.

Összejöhet a magyar döntő a második számú európai kupasorozatban, ehhez azonban a tudása legjavára van szüksége mindkét együttesünknek. Történetesen az E.ON OB I első két helyezettjéről beszélünk, a Szolnok és az OSC remek formában van, kettejük szerdai meccse ráadásul 15-15-ös döntetlent hozott.

A Szolnok eddig kipipálta a délszláv csapatokat, hiszen a montenegrói Primorac Kotor után legutóbb a szerb Radnicski Kragujevácot búcsúztatta, utóbbi ütközet azért nehezebb volt, de végül behúzta a Gocics-csapat. A szerb légiósok most ismét honfitársaik ellen küzdenek a Szolnok színeiben, nyilván ez a párharc egyik pikantériája.

A belgrádi Crvena a francia Tourcoing-t és az orosz Dinamo Moszkvát ütötte ki korábban, így jutott el az elődöntőig.

„Brusztos, küzdelmes meccset vívtunk az OSC ellen, és ez a hasznunkra válhat. Ha ezt tovább tudjuk vinni a Zvezda ellen, az számunkra kedvező lehet" - fogalmazott Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője a klub közösségi oldalán. - Hasonló játékerőt képvisel a Zvezda, mint a Radnicski, decemberben a szerb kupa döntőjében nyert is a Kragujevác ellen egy góllal. Ők ugyan nem tudnak olyan tempót diktálni, mint a Radnicski, de centerpozícióban sokkal stabilabbak és jóval rutinosabb játékosaik vannak. Szóval az elejétől kezdve oda kell figyelnünk."

A francia Pays d'aix-ot és a spanyol Sabadellt búcsúztató OSC a horvát Mladost Zagreb csapatát büntetőkkel búcsúztató, azt megelőzően a Novi Belgrádot összesítésben egy góllal legyőző görög Vouliagmenit kapta. Találkozott a két csapat már ebben az idényben, még ősszel, a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Nyéki Imre Uszodában, ott 11-7-re nyertek a mieink.

Az akkor háromgólos Tóth Márton a következőképp vezette fel a meccset az OSC Facebook-oldalán:

Fotó: OSC Újbuda

Fotó: OSC Újbuda

„Nehéz ellenfél a Vouliagmeni, még akkor is így gondolom, ha ősszel viszonylag simán megvertük őket. De abból a meccsből nem szabad kiindulni, az a szezon elején volt, ráadásul ennek a mostani meccsnek sokkal nagyobb lesz a tétje. A Vouliagmeni felfelé ívelő formában van, hiszen a Mladost Zagrebot ejtette ki, a sorozat egyik esélyesét. Nehéz, igazi elődöntőhöz méltó mérkőzés lesz, látatlanban egygólos meccsnek tűnik. Nem szabad előretekinteni, természetesen az a célunk, hogy döntőt játsszunk, de nem törhet most meg a ritmusunk, a legfontosabb pillanatban helyén lesz a szívünk."

Az OSC meccsét a Digi Sport 2 élőben közvetíti, míg a Szolnok meccsét a LEN TV-n lehet követni, ide kattintva.

Euro Kupa elődöntők, 1. mérkőzések:

OSC Újbuda-Vouliagmeni (görög) - április 3., 16:30
Crvena zvezda (szerb)-Szolnoki Dózsa - április 3., 19:00

A visszavágókat április 10-én rendezik.
Vízilabda hírek
euro kupa
osc
szolnok