cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Háromgólos vereség a görögöktől - szombaton az Európa-bajnokkal játszunk

2021. március 26. 21:47

A világliga-selejtezőtorna keretein belül vívott hivatalos összecsapáson Görögország 12-9-re győzte le Bíró Attila együttesét. Szombaton 20 órától Spanyolország ellen játszik a csapat. Az esemény kiemelt támogatója a SEAT.

A nap világliga-mérkőzését remek hajrával nyert meg Hollandia Spanyolország ellen, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar női válogatott első helyen zárja a sorozat európai selejtezőjét.
 
Bíró Attila együttese Görögország ellen az első negyedbe még azt nyújtotta, amit a kapitány várt: Rybanska Natasa parádés gólt jegyzett, Leimeter Dóra balosa is megvillant, de ami igazán kiváló volt, az az ellenfél támadásainak megakasztása. Nem úgy a második etapban...
 
Mert ekkor a fórókat sorra kiharcoló görögök két nemzetközileg is jegyzett játékosa, Eleftheriadou és Xenaki ellen nem volt ellenszer, három-három alkalommal vették be Gangl Edina kapuját. Miután Parkes Rebecca, Garda Krisztina és Illés Anna is eredményes volt, csupán kétgólos volt a hátrány (5-7).
 
hun_gre_1-51.jpg Fordulás után jött Kasó Orsolya a kapuba, de a meccs képe nem sokat változott. Dinamikusabbnak tűntek a szakaszt 3-1-re megnyerő görögök, miközben a mieink támadójátéka a pihentetett Keszthelyei Rita nélkül ezúttal jelentősen akadozott, Gurisatti Gréta pontos lövésén kívül más nem igen jegyezhettünk fel, ráadásul Stamatopoulou is remekül védett.
 
watch?v=hT_DsD-_SxU A válogatott becsületére legyen mondva, a negyedik negyedben (amelyben Myriokefalitaki megsérült, ám az első diagnózis alapján visszatérhetett csapatához) is küzdött, harcolt, Máté Zsuzsanna szép gólt ejtett, Szilágyi Dorottya nagy gólt lőtt, Gyöngyössy Anikó csodásan csavart, így sikerült 3-2-re megnyerni ezt a nyolc percet. Összeségben 12-9-re nyert Görögország, avagy a trieszti 5-8 után eztúttal is hárommal voltak jobbak.
 
„Nem sikerült semlegesíteni a centerüket, bár a négy gólját emberelőnyből lőtte, de kaota rendesen azt ítéleteket. A másik oldalon a két centerünk nem kapott annyi ítéletet, mint ő egyedül, de nem akarom a játékvezetőkre fogni az eredményt, egyértelmű, hogy javulnunk kell támadásban. A kapusok közötti különbség mindig döntő lehet, nálunk ketten nem védtek összesen annyit, mint a görög kapus - egyértelműen a mezőny fülé nőtt. A spanyolok ellen szombaton ennél csak jobb jöhet" - értékelt higgadtan és őszintén Bíró Attila.
 
hun_gre_1-104.jpg A nap krónikájához tartozik még, hogy Universiade-csapatunk két negyedig egészen jól tartotta magát Oroszország ellen is, de aztán a papírformának megfelelően érvényesült a nagyobb rutin, kidomborodott a fizikai különbség.
 
Szombaton Görögország ellen ugrik majd medencébe a Mihók Attila irányította társaság (16:30), míg női válogatottunk 20 órától Spanyolország ellen vív hivatalos összecsapást.
 
Az esemény kiemelt támogatója a SEAT.
 
A női válogatott kerete
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
 
NŐI VILÁGLIGA EURÓPAI SELEJTEZŐ
Március 24-27., Budapest, Tüskeuszoda
 
Március 24., szerda
Magyarország-Hollandia 17-14 - felkészülési mérkőzés
Görögország-Oroszország 11-9 - felkészülési mérkőzés
Magyar Universiade-válogatott-Spanyolország 12-21 - felkészülési mérkőzés
 
Március 25., csütörtök
Hollandia-Görögország 15-16
Oroszország-Spanyolország 10-17
Magyarország-Magyar Universiade-válogatott 15-7 - felkészülési mérkőzés
 
Március 26., péntek
Hollandia-Spanyolország 12-11
 
Magyar Universiade-válogatott-Oroszország 7-17 - felkészülési mérkőzés
Gólszerzőink: Muzsnay 3, Hertzka 1 Horváth B. 1, Farkas T. 1, Faragó K. 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Magyarország-Görögország 9-12 (2-1, 3-6, 1-3, 3-2) - felkészülési mérkőzés
Gólszerzők: Szilágyi 1, Gurisatti 1, Parkes 1, Illés 1, Máté 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Garda 1, ill. Eletftheriadou 4, Xenaki 3, E. Pelvritou 2, Tsoukala 1, Ninou 1, V. Plevritou 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Március 27., szombat
Görögország-Magyar Universiade-válogatott, 16:00 (felkészülési mérkőzés)
Hollandia-Oroszország, 18:00
Magyarország-Spanyolország, 20:00 (felkészülési mérkőzés) tv: M4 Sport
 
AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 16, 2. Spanyolország 14, 3. Görögország 9, 4. Hollandia 8, 5. Olaszország 7, 6. Oroszország 6, 7. Franciaország 0
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila