cover image
Egyéb

Euro Kupa: a Szolnok és az OSC is a négy között

2021. március 24. 19:04

Mindkét magyar csapat ott van az elődöntőben a második számú európai kupasorozatban. Az OSC-re görög csapat vár a folytatásban.

Mindkét magyar csapat kedvező helyzetből várhatta az Euro Kupa negyeddöntőinek visszavágóit. Az OSC 17-11-re nyerte meg az első mérkőzést, így egy ötgólos vereség is belefért volna, ezzel együtt Varga Dániel csapata győzni utazott Katalóniába is.

Nos, végül ez nem jött össze, 12-10-re kikapott az OSC a Sabadelltől. 5-3-ra még megnyerte az első negyedet a magyar csapat, aztán a maradék három negyedet egy-egy góllal hozták a spanyolok, mindegyik szakaszban három gólt lőttek. Három és fél perccel a vége előtt Valera góljával már 12-9-re is mentek a spanyolok, itt egy kicsit figyelni kellett, végül 3 másodperccel a vége előtt Burián Gergely állította be a végeredményt.

„A kitűzött cél, a továbbjutás sikerült. Ennek ellenére nem lehetünk elégedettek, mert nem játszottunk jól. Rengeteget hibáztunk, ezeket pedig ki kell javítanunk a továbbiakban" - fogalmazott Manhercz Krisztián a közösségi oldalán.

A napokban megtartották a sorsolást is egyébként, ennek értelmében az OSC a Vouliagmeni-Mladost Zagreb meccs továbbjutójával találkozhat. Nos, drámai körülmények között a görögök jutottak tovább, 5 méteresekkel győzték le a horvát sztárcsapatot.

Azt tudtuk, hogy a Szolnoknak sokkal nehezebb dolga lesz az igen erős szerb Kragujevac ellen, be is bizonyosodott ez. A kétgólos idegenbeli siker remek előjel volt, de jól jelzi Zsivko Gocics figyelmeztetésének jogosságát („Nagyon veszélyes csapat!"), hogy csak 8-7-nél vezetett először a Szolnok szerdán, Szeghalmi Zsombor emberelőnyös góljával.

Addig a vendégek jártak előrébb vagy döntetlen volt az állás. A harmadik negyedben 9-8-nál fontos volt Nagy Viktor büntetővédése, érezhető volt, hogy ennek akár még döntő jelentősége is lehet. A negyedik negyedben időkérés után védett fontosat Nagy Viktor (kétszer is), majd Konarik Ákos törte meg a hosszabb szolnoki gólcsendet.

Krug fél perccel a vége előtt egyenlített (10-10), még kikérte idejét a magyar csapat edzője, de aztán már csak lepörgött a hátralévő idő.
 
Később kiderült, hogy a Szolnok a Dinamo Moszkvát búcsúztató szerb Crvena zvezdával találkozik a döntőbe kerülésért.
 
"Még mindig azt érzem, ha kicsit higgadtabbak vagyunk, eldőlhetett volna a meccs hamarabb is. Nem baj, ha iksszel, akkor iksszel megyünk tovább, ez volt a legfontosabb. Gratulálok a csapatnak, nem lehet mindig jól játszani, sok gólt lőni, jól védekezni, de akkor is meg kell találni az utat a sikerhez, ma megtaláltuk. Keményen védekeztünk, elégedett vagyok" - mondta Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője a meccs után.
 
Euro Kupa, negyeddöntők, 2. mérkőzés:

Astralpool Sabadell (spanyol)-OSC-Újbuda 12-10 (3-5, 3-2, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
Valera F. 4, Ubovic 3, Cabanas 2, Sanahuja, Bertran, Valera R., illetve Manhercz 2, Burián 2, Salamon, Csacsovszky, Tóth M., Erdélyi, Bundschuh, Hárai

Továbbjutott az OSC Újbuda 27-23-as összesítéssel.

Vouliagmeni (görög)-Mladost Zagreb (horvát) 20-18 (3-4, 3-1, 1-2, 4-3 - 5 méteresekkel 9-8)
Gólszerzők:
Kalogeropoulos 4, Afroudakis 3, Gkiouvetsis 3, Mylonakis 2, Alafragkis 2, Troulos 2, Lozina, illetve Lazic 5, Milos 4, Bukic 4, Radu 2, Vrlic, Buslje, Dasic

Továbbjutott a Vouliagmeni büntetőkkel (összesítésben 21-21 után).

Szolnoki Dózsa-Radnicski Kragujevac (szerb) 10-10 (3-4, 4-3, 2-1, 1-2)
Gólszerzők
: Szeghalmi 2, Angyal 2, Nagy 2, Konarik 2, Pijetlovic, Jansik D., illetve Toholj 3, Rasovic 2, Krug, Stanojevic, Pljevancic, Brankovic, Lukic

Továbbjutott a Szolnoki Dózsa 22-20-as összesítéssel.

VK Crvena zvezda (szerb)-Dinamo Moszkva (orosz) 9-9 (0-4, 2-1, 4-2, 3-2)
Gólszerzők:
Tankosic 3, Subotic 2, Kasum, Basara, Vukicevic, Radovic, illetve Rustamov 3, Bugaychuk 2, Shein 2, Balakirev 2

Továbbjutott a Crvena zvezda 20-17-es összesítéssel.
 
Az elődöntőben:
 
OSC Újbuda-Vouliagmeni
Szolnoki Dózsa-Crvena zvezda
Vízilabda hírek
euro kupa