cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A spanyolok ellen tesztelt női válogatottunk - szerdán jöhet Hollandia!

2021. március 23. 20:36

A világliga-selejtezőtorna keretein belül hivatalos felkészülési mérkőzéseket vív Bíró Attila csapata. Kedden este Spanyolország ellen tesztelt a társaság, amely szerdán 16:30-tól Hollandia ellen már hivatalos összecsapást vív. Az esemény kiemelt támogatója a SEAT.

Mondjuk úgy, az előttünk álló napok, a világliga-selejtezők és hivatalos felkészülési mérkőzések előtt letesztelték a Tüskeuszodát. Méghozzá nem akármilyen edzőmeccs során: a magyar és a spanyol csapat nézett farkasszemet egymással.
 
Tétnélküliség ide vagy oda, a presztízs miatt (is) igencsak egymásnak feszültek a hölgyek - a csatát ugyanakkor a mieink irányították, kétszer annyi gólig (16) jutottak. Tegyük gyorsan hozzá, a rivális ma délben érkezett Budapestre, ráadásul karanténszabályok miatt némiéképpen tartalékosan utazhatott.
 
„Kezdésnek egészen jó kis kétkapus meccs volt, belaktuk az uszodát - értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. - A 17-es keretünk minden tagjának tudtam lehetőséget adni, így is lesz a héten, azaz igyekszem forgatni majd meccsről meccsre a csapatot. Nekünk minden mérkőzés létkérdés, olyan formációkat, taktikai elemeket próbálhatunk tét nélkül, amelyeket éles meccsen még nem vetnénk be, avagy most lehetőség nyílik egy kis kísérletezésre. Mint említettem korábban, nem lesz rajtunk mentális teher, ugyanakkor hazai medencében, tévé által közvetített mérkőzéseken természetesen minden összecsapást meg akarunk nyerni. Így szerdán rögvest a hollandok elleni mérkőzést is."
 
tuske1ma.jpg A csapat eredetileg világliga-mérkőzéseket vívott volna Olaszország és Franciaország ellen, ám mint jeleztük, a két ellenfél nem utazik el a budapesti tornára, avagy a mieink és a többiek is 5-0-val megkapták a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése alapján a pontokat. A sorozatban eddig is élen álló válogatottunk ezzel 16 ponttal az első vagy második helyen zárja az európai selejtezőt, ott lesz nyolcas Szuperdöntőben, amelyet a tervek szerint a nyáron Oroszországban rendeznek meg.  
 
A tétmeccsek helyett így hivatalon felkészülési találkozókat vív majd csapatunk, az elsőt szerdán 16:30-tól Hollandia ellen - a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.
 
Az esemény kiemelt támogatója a SEAT.
 
A női válogatott kerete
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
 
NŐI VILÁGLIGA EURÓPAI SELEJTEZŐ
Március 24-27., Budapest, Tüskeuszoda
 
Március 24., szerda
Magyarország-Hollandia, 16:30 (felkészülési mérkőzés) - tv: M4 Sport
Görögország-Oroszország, 18:30 (felkészülési mérkőzés)
Magyar Universiade-válogatott-Spanyolország, 20:30 (felkészülési mérkőzés)
 
Március 25., csütörtök
Hollandia-Görögország, 16:30
Oroszország-Spanyolország, 18:30
Magyarország-Magyar Universiade-válogatott, 20:30 (felkészülési mérkőzés)
 
Március 26., péntek
Magyar Universiade-válogatott-Oroszország, 16:30 (felkészülési mérkőzés)
Hollandia-Spanyolország, 18:30
Magyarország-Görögország, 20:30 (felkészülési mérkőzés) tv: M4 Sport
 
Március 27., szombat
Görögország-Magyar Universiade-válogatott, 16:00 (felkészülési mérkőzés)
Hollandia-Oroszország, 18:00
Magyarország-Spanyolország, 20:00 (felkészülési mérkőzés) tv: M4 Sport
 
AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 6 5 - 1 - 53-32 16
2. Spanyolország 4 3 1 - - 50-23 11
3. Olaszország 6 2 - 1 3 41-48 7
4. Oroszország 4 2 - - 2 43-44 6
5. Görögország 5 2 - - 3 36-37 6
6. Hollandia 3 1 1 - 1 28-26 5
7. Franciaország 6 - - - 6 18-59 0
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila