cover image
Egyéb

Komjádi Kupa: FTC-UVSE döntő lesz vasárnap

2021. március 20. 19:03

Az FTC a Honvédot, az UVSE a Vasast győzte le a Komjádi-uszodában.

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is koszorút helyeztünk el a kupa és az uszoda névadója, Komjádi Béla mellszobrára. Vári Attila, az MVLSZ elnöke, Gáll Péter, az MVLSZ főtitkára és Dala Tamás, az MVLSZ elnökségi tagja, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője tisztelgett Komjádi Béla emléke előtt.

Bár a Honvéd szerezte meg a vezetést a Ferencváros elleni első elődöntőben Gregor Benedek révén, az esélyesebb zöldek még az első negyedben megfordították az állást, a második szakaszban pedig megalapozták a győzelmüket. Azt 4-1-re nyerték meg a ferencvárosiak, akiknél megoszlottak a gólok, nem csupán az OB I-ben rendszeresen szereplő játékosok voltak a főszereplők.

A zárónegyedet ezzel együtt megnyerte a Honvéd, még gólt sem kaptak ebben a nyolc percben, és a gólerős zöldektől összesen kapott 7 is arról tanúskodik, hogy megérdemelten kerültek a négyes döntőbe (a BVSC kiverésével). Farkas Domonkos és FTC-részről Gyapjas Brendon is jól védett egyébként a szombati mérkőzésen.

Legutóbb a Vasas nyerte a Komjádi Kupát (a tavalyi kiírást nem tudták befejezni), akkor a csapat tagja volt Bencz Rolf, aki most már az UVSE játékosa. Ő lőtte csapata harmadik gólját a meccs elején, az UVSE összességében egy 4-0-s rohammal indított. Ekkor úgy tűnt, hogy sima lesz a meccs, de szép lassan visszakapaszkodott a Vasas, Magyar Bence második góljával a második negyed második percében 7-6-ra jött fel Bóbis Máté csapata.

Fotó: Vasas Attila

Fotó: Vasas Attila

Az egyenlítésért is támadhattak a „házigazdák", de egy pontatlan lövés és egy támadóhiba után az UVSE szerzett újabb gólt, amit meg is fejelt nem sokkal később (Molnár Erik lőtte be), 7-7 helyett 9-6. Vigvári Vince is megszerezte aztán második gólját, majd egy nagyszerű passz után húzta be a labdát Eppel Barnabás - így már a nagyszünetben „végeredményszagú" eredmény állt a táblán, 11-6.

Fordulás után Vadovics Viktor révén próbált zárkózni a Vasas, a balkezes játékos többször is centerből volt eredményes a meccsen, ezzel együtt jobban védekeztek a csapatok, Prágay Botond és Korom Dániel teljesítménye is feljavult.

A zárószakaszban okosan őrizte és növelte is előnyét a legutóbb bronzérmes UVSE (akkor épp a Vasas győzte le meglepetésre a lilákat az elődöntőben), amely így az aranyéremért csatázhat vasárnap, 16 órától.

Komjádi Kupa-elődöntők:

FTC Telekom-Budapesti Honvéd 7-4 (2-1, 4-1, 1-0, 0-2)
Gólszerzők
: Fekete G. 2, Szabó II B., Vigvári Vendel, Spitz, Varga, Nyíri, illetve Ekler B. 2, Gregor, Juhász

UVSE Hunguest Hotels-Vasas SC 17-10 (6-4, 5-2, 1-2, 5-2)
Gólszerzők
: Kardos A. 4, Vigvári Vince 2, Belényesi 2, Molnár E. 2, Bencz 2, Tamás K. 2, Aranyi, Vámosi, Eppel, illetve Vadovics 4, Magyar B. 2, Bóbis B. 2, Sipos Botond, Pardi

A bronzéremért:
Budapesti Honvéd-Vasas SC - vasárnap 14 óra

A döntőben:
FTC Telekom-UVSE Hunguest Hotels - vasárnap 16 óra

Vízilabda hírek
komjádi kupa
komjádi kupa 2021