cover image
Egyéb

OSC, Szolnok: nagy lépés az Euro Kupa-elődöntő felé!

2021. március 17. 21:14

A Szolnok idegenben győzött a szerb Radnicki Kragujevac ellen, míg az OSC a spanyol Sabadellt múlta felül hat góllal a Nyéki Imre Uszodában.

Az OSC természetesen azzal a céllal vágott neki a Sabadell elleni mérkőzésnek, hogy minél nagyobb arányú győzelmet arasson. Ezt némileg aláásta az első negyed (ezt 4-2-re nyerték a vendégek), de aztán a másodikban és a harmadik elején nyomatékosította Varga Dániel csapata, hogy nem kívánja ebben a mederben folytatni a csatát.

Sorozatban 7 gólt szerzett a magyar csapat, miközben egyet sem kapott, más kérdés, hogy ezután ismét a spanyolok percei következtek. Masszívan tapadtak, s így volt ez a zárónegyedben is, viszont nagyon jól jött Erdélyi Balázs büntetője és Burián Gergely lövése az utolsó percben. Így lett 4 gólos helyett 6 gólos a magyar siker, ami biztató az egy hét múlva következő idegenbeli visszavágó előtt.

Konkrétan ez volt a legnagyobb különbségű győzelem a játéknap során.

Jól tudtuk, hogy a Szolnoknak nehéz dolga lesz Szerbiában, erős a kerete a Kragujevacnak, ezért volt fontos a jó kezdés. Például egy 3-0-s roham Filipovic, Pijetlovic és Konarik Ákos góljával. 3-3nál egyenlített először a hazai csapat, majd többször is, sőt, 7-6-nál átvette a vezetést Nikola Lukic találatával.

Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna

Innen jött egy 4-0-s szolnoki széria, Nagy Ádám kétszer, Filipovic és a meccsen három gólig jutó fiatal Szeghalmi Zsombor egyszer talált be, ez alapozta meg a viszonylag nyugodtabb negyedik negyedet. A szerbek igyekeztek, faragtak is a hátrányból, de a vége szolnoki siker, ami jó előjel egy vélhetően roppant nehéz visszavágó előtt.

Amit, hasonlóan a többi párharc második mérkőzéséhez, egy hét múlva rendeznek.

Euro Kupa, negyeddöntők, 1. mérkőzések

OSC Újbuda-Astralpool Sabadell (spanyol) 17-11 (2-4, 5-0, 3-4, 7-3)
Gólszerzők:
Manhercz K. 4, Csacsovszky E. 3, Erdélyi 3, Tóth M. 2, Burián 2, Sziládi, Salamon, Hárai, illetve Sanahunja 4, Cabanas 2, Lopez 2, Valera 2, Martino

Radnicki Kragujevac (szerb)-Szolnoki Dózsa 12-14 (1-3, 5-3, 3-6, 3-2)
Gólszerzők
: S. Rasovic 5, Ukropina 4, Krug, Radulovic, Lukic, illetve Szeghalmi 3, Nagy Á. 3, Filipovic 2, Angyal 2, Kovács Gergő, Konarik, Pijetlovic, Schmölcz

Dinamo Moszkva (orosz)-Crvena zvezda 8-11 (3-4, 2-4, 1-1, 2-2)
Gólszerzők:
Bugajcuk 3, Shein 2, Vasilev, Ekomazov, Usov, illetve Subotic 4, Tankosic 2, Milojevic, Basara, Vukicevic, Radovic

Mladost Zagreb (horvát)-NC Vouliagmeni (görög) 11-10 (3-3, 3-3, 2-1, 3-3)
Gólszerzők:
Radu 3, Vrlic 3, Bukic 3, Dasic, Lazic, illetve Afroudakis 3, Kalogeropoulos 2, Gouvis 2, Mylonakis, Alafragkis, Troulos

Vízilabda hírek
euro kupa
osc
szolnok