cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: küzdött az FTC, de ismét a Brescia volt a jobb

2021. március 5. 17:33

Varga Zsolt csapata a decemberi 10-7-es vereség után visszavágásra készült, harcolt is rendesen, de az olaszok gyorsabb játékkal, rendre vezetve 9-6-ra nyertek. Folytatás a BL-ben majd áprilisban.

A B-csoportban a 2. kör utolsó fordulóját, nevezetese a Bajnokok Ligája főtáblájának 6. fordulóját rendezték pénteken a Duna Arénában. Mielőtt kitérnénk erre, röviden az ostiai A-csoportról, amelyben minden forduló egy nappal korábban zajlott: az olasz Pro Recco százszázalékos, 21 ponttal egyértelműen áll az élen. Mögötte momentán a horvát Jug Dubrovnik áll 15 ponttal, a görög Olympiakosz 10-zel, míg a még továbbjutó negyedik helyen a francia CN Marseille 7-tel. De itt még nagy lesz a csata, hiszen a német Spandaunak és az olasz Ortigiának is lehet esélye az előzésre.
 
A B-csoportban az FTC rangadót vívott a mostani kör zárásaként: azzal az olasz AN Bresciával csatázott, amelytől decemberben 10-7-re kikapott. Varga Zsolt csapata visszavágásra készült, aminek reményt adhatott a mögöttünk hagyott három nap egyértelmű fejlődési útja, többek között a spanyol CNA Barceloneta bravúros legyőzése.
 
watch?v=Tly3vuxPV58 A parti első negyedét kimondottan brutálisan kezdte az olasz rivális, Jokovics vezérletével gyorsan ellépett 3-0-ra, de az FTC észbe kapott, és hasonló huszáros válasszal, Jaksics kettő és Zalánki egy góljával egyenlített. Tegyük hozzá, közben két emberhátrányt is kivédekezett.
 
bre_ftc_1-11.jpg A második etapban is három gólt kapott a magyar bajnok, ezúttal is kivédekezett hátrányokat, a baj az volt, hogy támadásban akadozott a gépezet, pontatlanok voltak a lövések, már ha éppen eljutott lövésig a csapat...
 
A 6-3-as olasz vezetésről induló harmadik negyedben rátette egy lapáttal az FTC, érezhetően utolsó erőtartalékait igyekezett mozgósítani. Zalánki akciógólt jegyezett, Constantin-Bicari ötöst brusztolt ki, amelyet Vámos értékesített, majd az egyenlítéshez is volt több labdája a zöld-fehér alakulatnak. A 6-6 nem jött össze, ellenben a felek első összecsapásán triplázó Cannella is hozzászólt a meccshez, így a záró negyedet kétgólos Brescia-vezetésről kezdték az urak.
 
Az olaszok kapusa, del Lungo hét perccel a vége előtt túlzott keménykedésért végleges kiállításban részesült, a kapus nélküli fórt azonban Vigvári mellé lőtte - sőt az ellenakció során di Somma volt eredményes, így lett egygólos hátrány helyett háromgólos... Ez - bár továbbra is igyekezett az FTC - mentálisan sokat kivehetett az amúgy is fáradó játékosokból, s ugyan Vámos belőtt egy fórt, de átellenben Vlachopoulos is eredményes volt. A Brescia taktikusan, agresszíven pólózva végül 9-6-ra nyert, így tartja a lépést a 18 pontos Barcelonetával, míg az FTC a harmadik helyen 15 pontos.

bre_ftc_2-6.jpg Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: „Kihoztuk magunkból a legtöbbet, de a jelenlegi fizikális állapotunkban nem tudtuk felvenni a versenyt a Bresciával. Keményen védekezett az ellenfél, ami kimerített minket a meccs végére. Így is ki tudtunk alakítani helyzeteket, de a fáradtság miatt már nem tudtunk jó megoldásokat választani a végén. Nem hibáztathatom a játékosokat, a mögöttünk álló hetek után örülnünk kell a kilenc pontnak.”

Alessandro Bovo, a Brescia vezetőedzője: „Noha nem létezik tökéletes mérkőzés, a védekezésünk ezúttal közel volt az ideálishoz. Csupán két nagyobb, általunk elkövetett hibát tudok felidézni, de egyébként az történt, amit szerettünk volna. Örülök, hogy négy győzelemmel zártuk a tornát, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel.”

bre_ftc_1-19.jpg Folytatás majd áprilisban, a 3. körrel, a 8-10. fordulóval.
 
Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, B-csoport, 4-7. forduló, Budapest, Duna Aréna
2021. március 2-5.
Résztvevők: FTC-Telekom Waterpolo, CNA Barceloneta (spanyol), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Waspo Hannover (német), Dinamo Tbilisi (grúz), AN Brescia (olasz)

watch?v=OM1yRPqDicg A program
4. forduló - március 2.
FTC-Telekom Waterpolo-CNA Barceloneta (spanyol) 11-10
Hannover-Tbilisi 10-3
Herceg Novi-Brescia 6-11
 
5. forduló - március 3.
Dinamo Tbilisi (grúz)-FTC-Telekom Waterpolo 4-11
Brescia-Hannover 19-11
Herceg Novi-Barceloneta 9-12
 
6. forduló - március 4.
FTC-Telekom Waterpolo-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 12-5
Brescia-Tbilisi 14-6
Barceloneta-Hannover 12-8

7. forduló - március 5.
AN Brescia-FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-3, 3-0, 1-2, 2-1)
Gólszerzők:
Jokovics 2, Renzuto 2, Vlachopoulos 2, Cannella 1, Alesiani 1, di Somma 1, ill. Zalánki 2, Vámos 2, Jaksics 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tbilisi-Barceloneta 6-14
Hannover-Herceg Novi 9-4

Az állás: 1. Barceloneta 18, 2. Brescia 18, 3. FTC 15, 4. Waspo Hannover 6, 5. Jadran Herceg Novi 3, 6. Tbilisi 3

A-csoport (Ostia)
2021. március 1-4.
Résztvevők: Olympiakosz Pireusz (görög), CC Oritigia (olasz), Spandau 04 Berlin (német), Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CN Marseille (francia)

A program
4. forduló - március 1.
Spandau-Marseille 7-7
Dubrovnik-Ortigia 8-6
Olympiakosz-Recco 8-14
 
5. forduló - március 2.
Spandau-Ortigia 12-6
Marseille-Olympiakosz 9-8
Recco-Dubrovnik 18-3
 
6. forduló - március 3.
Marseille-Recco 8-10
Dubrovnik-Spandau 12-10
Ortigia-Olympiakosz 8-10
 
7. forduló - március 4.
Marseille-Dubrovnik 15-13
Olympiakosz-Spandau 8-8
Recco-Ortigia 10-3
 
Az állás: 1. Pro Recco 21, 2. Jug Dubvrovnik 15, 3. Olympiakosz 10, 4. Marseille 7, 5. Spandau 5, 6. Ortigia 3
 
Főtábla - a további program:

3. torna: 2021. április 19-22. (a 8-10. forduló) - a B-csoport egy nappal később kezd

A nyolcas döntőt 2021. június 3-5. között rendezik.


Az E.ON az MVLSZ kiemelt partnere a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
ftc
bl