cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Szép gólok, szerb siker a szegedi uszodaavatón

2021. február 20. 16:13

A Modern Városok Programjában megvalósult, impozáns Tiszavirág Uszodában az olimpiai bajnok a második félidőben beleerősítve 13-10-re győzte le a Märcz Tamás által irányított válogatottunkat.

Uszodaavató mérkőzés, nagyon vártuk. Nagyon vártuk, hiszen nem kérdés, Szeged városa, Szeged vízi sportja megérdemli a fedett uszodát, ami a Modern Városok Programjában meg is valósult. A mérkőzés előtt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke vezette körbe az uszodában dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert. 
 
_DSC5002123.jpg A szép létesítményt Magyarország-Szerbia férfi pólómeccs avatta, sajnos a járvány miatt ugye zárt lelátók előtt. Ami már csak azért is kár, mert bizonyos szép gólok sorát láthatta volna a teltházas uszoda, nem győzött volna tapsolni a nagyérdemű. Már az első negyedben tíz gól született: ebből hatot a mieink lőttek, Gyárfás Tamás ebből kettőt is. A legjobban bizonyosan a második magyar gólnál tombolt volna a publikum, hiszen azt nem más, mint a szegediek centere, első válogatott meccsét játszó Sánta Dániel szerezte gyönyörű akcióból. Rajta kívül vízben volt a másik újonc, Burián Gergő is, aki a hatodik találatunkat szerezte, avagy Märcz Tamás bátran és eredményesen nyúlt a fiatalokhoz. De persze ki kell emelni Mezei Tamás pazar akciógólját, a derbin a csapatkapitányi posztot betöltő Manhercz Krisztián villanását, vagy éppen a második negyedben Zalánki Gergő balosát, illetve Vogel Soma védéseit. A nagyszünetig 5/4-es fórmutatónál járt csapatunk, 8-6-ra vezetett, mondhatni kézben tartotta a partit.
 
hunsrbaszegeden.jpg Ellenben érezhető volt, Dejan Savics „kezelésbe vette" játékosait, akik a folytatásban láthatóan nagyobb hévvel, szoros emberfogással mentek a csatába, szépen keményedett ezáltal a találkozó. A felek az elmúlt három nap már a közös edzéseket sem kímélték egymást, így „búcsúzóul" rátettek még egy lapáttal. A harmadik negyedet 3-1-re nyerte a kapust cserélő Szerbia (a „kilyukasztott" Gojko Pijetlovicsot váltotta Braniszlav Mitrovics), hiszen amíg nálunk megakadt a támadójáték, s csak Manhercz talált be fórból, addig odaát Dusko Pijetlovics, Andrija Pralinovics és Stefan Mitrovics, azaz a magyar bajnokság jelenéből és múltjából is jól ismert klasszisok találtak be.
 
watch?v=Y7HXMf22r_A&feature=youtu.be A záró etapban Milos Csuk, majd Prlainovics találataival 11-9-re lépett el a rutinosabb rivális, amelynél Mitrovics hangos vezényszavakkal bizony alaposan összerántotta csapata védekezését - és akkor a bravúros védéseiről még nem is ejtettünk szót... Ezt (is) meglovagolva Szerbia végül 13-10-re nyerte meg a meccset.
 
hunsrbaszegeden3.jpg A lényeg: nagyon hasznos egyhetes edzőtábort zárt Märcz Tamás és a válogatott, a magyar sport, Szeged városa pedig gazdagodott egy impozáns fedett uszodával. 

watch?v=bSR9dY4jN5Y&feature=youtu.beNagyon jó mérkőzést játszottunk, aki nézte a televízióban, szerintem, nem csalódott. Szakmailag is lehet mire használni, hiszen beleállt mindkét együttes keményen a mérkőzésbe. Jól kezdtünk, amitől a szerbek ellen mindig lehet tartani, hogy nagy sebességgel kezdik a csatát, azt sikerült megfordítanunk, jobban is játszottunk náluk, jól használtuk ki a lehetőségeinket, ezért is vezettünk. A végére kicsit összeomlottunk megint, ebben kell javulni, fizikailag bedaráltak bennünket. De vannak tartalékaink, több hiányzónk is volt, nem mintha azokkal nem lennék elégedett, akik itt voltak. Hasznos edzőtábort zártunk, jó edzésekkel, jó meccsel” – értékelt Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Férfi felkészülési mérkőzés
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 10–13 (6–4, 2–2, 1–3, 1–4)
Szeged, TISZAVIRÁG SPORTUSZODA. Vezette: Kun Gy., Putnikovics (szerb)

MAGYARORSZÁG: Vogel – Manhercz 3, Erdélyi, Sedlmayer, Mezei 1, Zalánki 1, Angyal. Csere: Sánta 1, Pohl, Burián 1, Pásztor M., Gyárfás 3, Nagy Á. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

SZERBIA: G. Pijetlovics – Sz. Mitrovics 1, Prlainovics 3, Vucsinics 1, D. Pijetlovics 1, M. Csuk 2, Filipovics 1. Csere: B. Mitrovics (kapus), Randjelovics 1, Drasovics 2, Velkics, Dedovics 1, Sz. Rasovics, Szubotics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Teljes jegyzőkönyv: itt
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás