cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Presztízscsata a szegedi uszodaavatón: jöhet a Magyarország-Szerbia rangadó!

2021. február 19. 19:15

Szombaton 15 órától fogadja Európa-bajnok csapatunk az olimpiai bajnokot, Märcz Tamás szövetségi kapitány a két válogatott közös gyakorlása alapján is nagy csatát vár. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, fél órával a kezdés előtt már felvezető műsorral jelentkezik.

A hétfő óta Szegeden edző, szerda óta a szerbekkel közösan gyakorló Európa-bajnok férfiválogatottunk meglehetősan hatékony munkát végez, ami nagymértékben segíti a szakmai stábot, hiszen sok alkalma nincs a nyári, olimpiai felkészülés előtt.
 
Így a szombati összecsapás is meghatározó lehet a majdani kerethirdetés kapcsán - a Modern Városok Programjában felépült szegedi fedett uszodát ugyanis 15 órától Magyarország-Szerbia hivatalos válogatott mérkőzéssel avatják. A találkozót az M4 Sport is élőben közvetíti, de már 14:30-tól felvezető műsorral jelentkezik a csatorna.
 
A tét természetesen a presztízs, ami a kétkapus közös edzéseken is jól megmutatkozik. Szó sincs visszafogottságról, mindenki meg akarja mutatni az erősségét.
 
20210218_edzes_Szeged_DI-63.jpg Märcz Tamás szövetségi kapitány (aki egy-egy edzésre a héten szintén Szegeden edzőtáborozó Universiade-csapatból is áthívott játékost) a „Mire számíthat az, aki szombaton megnézni a televízióban a magyar-szerb ütközetet?" kérdésre így válaszolt:
 
„Elsősorban nagy presztízscsatára. Így volt ez már legutóbb, a debreceni világligán is, ahol az 5. helyért zajló találkozón játszottunk velük igazán éles meccset. Kemény napokon vagyunk túl, magas hőfokon zajlott az összes gyakorlás, az edzőmeccsek is parázs pillanatokat hoztak. Nagy iramot diktáltak a szerbek és mi is, biztosan így lesz az uszodaavatóón is. Jó csapattal vannak itt, nálunk sok a hiányzó, a sérült a keretben, ennek ellenére mindenképpen végig kiélezett csatát várok, amelyen szeretném viszont látni azokat az elemeket, amelyeket a héten gyakoroltunk. A játékosok biztosan szeretnék megmutatni, hogy helyük van a bővebb olimpiai keretben, vagy éppen már az olimpiai csapatban."
 
20210218_edzes_Szeged_DI-43.jpg Férfiválogatott keret - 2021. február 14-20.
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC)
 
Szerbia kerete
Kapusok: Gojko Pijetlovics, Braniszlav Mitrovics
Mezőnyjátékosok: Radomir Rasovics, Sztrahinja Rasovics, Filip Filipovics, Dusko Pijetlovics, Andrija Prlainovics, Nikola Dedovics, Milos Csuk, Sava Randjelovics, Vladimir Radovics, Gavril Szubotics, Petar Velkics, Stefan Mitrovics

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás