cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Megerőltető lesz ez a hét, de nem is baj"

2021. február 14. 14:59

Märcz Tamás természetesen kihasználja az olimpiai selejtező miatt rendelt szünetet, az edzőtáborban sokrétű edzésekkel dolgoztatja meg a legjobb pólósokat, akik között azért akadnak hiányzók is. Arra a húsz játékosra, aki ott van a keretben, sok-sok edzés és szombaton egy Szerbia elleni mérkőzés vár Szegeden.

Kicsit több mint egy hónap után újra együtt, avagy vasárnap délelőtt elkezdődött férfiválogatottunk egyhetes edzőtábora. „Sok munkát" - jelentette ki válaszul kellő határozottsággal Sedlmayer Tamás a „Mit vársz ettől a héttől?" kérdésre, ami jól mutatja, igencsak melós napok várnak legjobbjainkra. Konkrétan: szárazföldi edzések, kondiedzések, vízi edzések, tesztek, taktikázás, játék. És persze ne feledjük: vasárnap ugyan a Duna Arénában edz a csapat, de hétfőn Szegedre utazik, s ott készül, ahol a hét második felében a szerb válogatottal edz közösen, amit 20-án, szombaton a két válogatott hivatalos összecsapása zár. A Modern Városok Programjában felépült szegedi fedett uszodát avatják majd ezzel a sokat ígérő derbivel.
 
„Örülök, hogy van lehetőség újra együtt dolgozni a válogatottal. Megerőltető lesz ez a hét, de nem is baj. Egyeztettem a klubedzőkkel, hogy nagyjából milyen munka várható, és örömmel nyugtázták, hogy jó kemény hetünk lesz. Főleg az elején igyekezünk majd taktikai szempontból megnyomni a hetet, mert a szerb csapattal majd élesben fogunk gyakorolni az edzőmeccseken és a tétmeccsen is. Azt a kerethirdetés során lehetett látni, hogy vannak komoly hiányzóink, akik jelen pillanatban nem jöhetnek. A meghirdetett keretbő sérülés miatt Konarik Ákos nem lehet velünk, így húszan vagyunk: négy kapus és tizenhat mezőnyjátékos" - fogalmazott Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki cikkünk végén található videónkban a szerbekről, a debreceni világliga tapasztalatairól, a közeljövőről, az olimpiai felkészülésről, annak nehézségeiről is beszélt.

watch?v=tA1UgiI4VNgFérfiválogatott keret - 2021. február 14-20.
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás