cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Märcz Tamás 21-es edzőtábori kerete - meccs Szegeden a szerbekkel!

2021. február 2. 14:12

A szövetségi kapitány február 14-20. között edzőtábort tart kihirdetett keretének, amely hat közös edzésen vesz majd részt Szerbiával Szegeden. Az edzőtábor végén, február 20-án egymás elleni hivatalos mérkőzéssel avatják fel az új szegedi uszodát.

A hollandiai Rotterdamban február 14-21. között rendezik a férfi olimpiai selejtezőt, amelyet többek között az Európa-bajnok magyar válogatott is a páholyból nézhet, s amely a bajnokságok értelemszerű leállása miatt lehetőséget kínál egy jó kis edzőtáborozásra. Märcz Tamás természetesen él ezzel a lehetőséggel, és egyhetes programot hirdetett.
 
A szövetségi kapitány 21 fős keretet nevezett meg, majd honlapunknak ekképpen foglalta össze a lényeget: „Az előzetes tervekhez képest némileg változott a program, de a lényeg, hogy egy hetet együtt lehetünk. Egészségügyi okok és klubérdekek miatt módosult az időpont, végül február 14-én, Budapesten kezdünk, majd másnap Szegedre utazunk, ahol 20-ig készülünk. A 21 játékos végig együtt maradt, így edzünk. Ami nem változott: február 17-től négy napon keresztül, hat edzés erejéig a szerb válogatottal készülünk, amit majd 20-án egy televízió által is közvetített hivatalos mérkőzés zár az új szegedi uszodában."
 
Valóban, a Modern Városok Programjában felépült szegedi fedett uszodát a Magyarország-Szerbia válogatott összecsapással avatják majd február 20-án!
 
Märcz Tamás nyilvánvalóan már tokiói csapatát „keresi", ugyanakkor most ennyire nem akart előre szaladni, mint felvetésünkre elmondta: „Vannak hiányzóink, így inkább azt említeném, hogy örülök egyáltalán a lehetőségnek. Biztosan nagyon hasznos egy hét lesz, sokat tudunk gyakorolni, a szerbekkel közös edzések és a hivatalos mérkőzés emeli a rangját az edzőtárbornak."
 
A szövetségi kapitány (akinek 21-es keretében csak olyan játékos található, akik korábban már volt irányítása alatt valamikor válogatott keretedzésen) természetesen a rotterdami eseményeket is figyeli majd, mint fogalmazott: „Nyolc nap, nyolc mérkőzés, kimondottan megterhelő torna vár a csapatokra. A három kvótás helyre nyilvánvalóan a horvát, görög, montenegrói hármasnak van a legnagyobb esélye, mindazonáltal van még egy-két olyan csapat, amely borsot törhet az orruk alá, szóval izgalmas végjátékra számítok, a mérkőzéseket figyelemmel követem."
 
Férfiválogatott keret - 2021. február 14-20.
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC)
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás