cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Itthon a női válogatott: ötkarikás sütivel, virágcsokorral várták

2021. január 25. 20:28

Hatalmas érdeklődés kísérte a trieszti olimpiai kvalifikációs tornát győztesként záró csapat hazaérkezését. A margitszigeti MVLSZ-székház előtt Vári Attila elnök virágcsokorral várta a játékosokat. Bíró Attila szövetségi kapitány már előre is tekint.

Virágcsokorral, ötkarikás sütivel és dudaszóval fogadták a szövetség margitszigeti székházánál a trieszti olimpiai selejtezőn tokiói kvótát kiharcoló női válogatottat. Csapatunk az Olaszországi elleni ki-ki elődöntőt, majd a Hollandia elleni finálét is magabiztos játékkal győzte le, tornagyőztesként kvalifikálta magát a tokiói játékokra.
 
Hétfőn kora este hatalmas érdeklődés közepett érkezett haza a válogatott busszal a Magyar Vízilabda Szövetség margitszigeti székháza elé. Vári Attila elnök minden csapattagnak egy csokor virágot nyújtott át, majd a játékosok egy tucat labdát írtak alá, melyeket a szponzoroknak juttatnak el. A közös fotózkodásnál előkerült a tévében már látott hatalmas, „Road to Tokyo" feliratú beszállókártya is.

erkezes014.jpg„Nyilvánvalóan nagy felszabadultságot érzünk mindannyian. Az idáig vezető utat nem kívánom senkinek, de ahogy a lányok szombaton az olaszok és vasárnap a hollandok ellen játszottak, az felejthetetlen" - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány, akit sokan már az olimpiai esélyekről kérdeztek. Mint elmondta, öt-hat éremesély csapat indul majd harcba, közé sorolja a magyar válogatottat is. A játékosok most visszatérnek klubjaikhoz, bajnoki és nemzetközi kupameccset vívnak, közben persze a világliga-meccsekre újra jönnek majd a válogatotthoz. A klubidény után kezdődhet majd a közvetlen felkészülés az olimpiára.
 
Keszthelyi Rita és Magyari Alda nyilatkozatát beszámolónk végén nézhetik meg!
watch?v=MdanxJzCGl0&feature=youtu.be  
erkezes015.JPG  
Az olimpia sorsolásának hivatalos időpontját még nem hozta nyilvánosságra a Nemzetközi Úszószövetség. Ami biztos, megvan a kalapok beosztása, ezekből sorsolják majd ki a két 5 csapatot csoportot.
1. kalap - Egyesült Államok, Spanyolország
2. kalap - Oroszország, Ausztrália
3. kalap - Magyarország, Hollandia
4. kalap - Kanada, Kína
5. kalap - Dél-Afrika, Japán
 
A női válogatott olimpiai selejtezős kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
 
Tartalék
Kapus: Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékos: Antal Dóra (UVSE)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila