KÖZLEMÉNY

2021. január 16. 14:10

A Total Waterpolo nevű internetes oldalon megjelent egy írás, mely a szerb válogatott néhány tagjának pozitív Covid eseteit taglalja, és összefüggést próbál keresni a közelmúltban Debrecenben szervezett vízilabdatorna között.

Miután a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) és a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) által közösen rendezett esemény után lett a három szerb játékos fertőzött, a következő információkat szeretnénk megosztani:

A világliga szervezése és lebonyolítása nagyon szigorú biztonsági intézkedések és kiemelten magas fokozatú, teljes körű és a FINA által is elfogadott egészségügyi protokoll mentén zajlott, hasonlóan egyébként a korábbi nemzetközi versenyekhez. A rendezvény résztvevői között nem fordult elő megbetegedés.

A szerb válogatott valamennyi tagját - hasonlóan a többi csapathoz – a verseny előtt, alatt, és a hazaindulás előtt is többkörös, PCR és antigén tesztelésnek vetette alá az egészségügyi háttérért felelős Semmelweis Egyetem szakmai teamje.

§ A tesztelés során PCR pozitív, fertőzött sportolót nem találtunk.
§ A versenyen betegség tüneteit mutató sportoló nem volt.

Az verseny és hazautazás után 3-4 nappal előforduló Covid pozitivitás eredete nem meghatározható, azonban a tesztelésnek és a kiemelt szintű járványügyi biztonsági intézkedéseknek köszönhetően a versenyen sportolók nem fertőződhettek.

Arról nincs és nem is lehet információja a MVLSZ-nek, hogy a szerb csapat tagjai a versenyen kívül, a hazautazás során, vagy a hazaérkezést követően hol, mikor és kivel kerültek szoros kontaktusba, ami a fertőződést okozhatta.

Mind Szerbiában, mind Magyarországon emberek tíz-, és százezrei fertőződtek már meg, és bizonyosan fognak is még, amíg a védőoltás nem lesz a jelenleginél nagyobb körben beadott. A Covid sajnos nem tesz különbséget olimpiai bajnok szerb vízilabdázó, magyar benzinkutas vagy határőr közt. A sajnálatos megbetegedés a szerb játékosok és a szerb szövetség belügye. Természetesen bízunk benne, hogy az olimpiai bajnok csapat érintett játékosai mihamarabb jó egészségnek örvendenek, ezúton is együttérzésünket küldjük mindannyiuknak.

Szomorúan tapasztaljuk egyúttal, hogy néhányan úgy tekintenek erre a történetre, mintha életük sztorija lenne, miközben a közös érdekünk csakis az lehet, hogy az élet visszaterelődjön a normális mederbe.
Az MVLSZ partnereivel mindent megtesz, hogy a vízilabdázás továbbra is ellenőrzötten biztonságos keretek között létezzen, létezhessen.E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok