Férfi világliga európai selejtező: köszönjük, Debrecen!

2021. január 10. 21:00

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke FINA-plakettel díjazta Kósa Lajost, a térség országgyűlési képviselőjét, és Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét. A FINA „kiemelkedően magas színvonalú rendezést” említ a levelében.

Fotó: MVLSZ

Jelentjük, Debrecen ismét helyt állt! A hajdúsági város az elmúlt napokban szeretettel fogadta Európa, és nyugodtan mondhatjuk, a világ legjobb vízilabdázóit, a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy ebben a meglehetősen nehéz helyzetben is jól érezzék magukat, egyúttal a világliga európai selejtezője a meghatározott szabályok ellenére is zökkenőmentesen menjen le. Nos, így lett - nemhiába dolgoztak sokan a két ünnep között is azon, hogy minden a helyén legyen.
 
Mint beszámoltunk róla, a háromnapos torna összes mérkőzése bonyodalmak nélkül lezajlott: a nyári Szuperdöntőbe három csapat, a győztes Görögország, az ezüstérmes Montenegró és a bronzérmes Olaszország került; a Märcz Tamás irányította magyar válogatott a 6. helyen végzett.
 
A vasárnapi zárónapon Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke köszönetét fejezte ki minden szervezőnek, kiemelte a Nemzetközi Úszószövetséggel (FINA) ezúttal is parádés együttműködést, a Semmelweis Egyetem szakembereinek és a Debreceni Sportcentrum dolgozóinak áldozatos, precíz munkáját, egyúttal külön köszönetet mondott Debrecen városának a szívélyes vendéglátásért. Kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőnk FINA-plakettel díjazta Kósa Lajost, a térség országgyűlési képviselőjét (képünkön balra), és Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét.

Eközben a FINA levelet írt, amelyben „kiemelkedően magas színvonalú rendezést” említ a torna kapcsán!E.ON Férfi OB I

BVSC Zugló - FTC-Telekom

2021. febr. 26. 17:30

E.ON Férfi OB I

UVSE Hunguest Hotels - Honvéd

2021. febr. 27. 16:00

E.ON Női OB I

III. kerületi TVE - SZTE SZEGED

2021. márc. 13. 14:15

E.ON Férfi OB I

Tigra-ZF-Eger - UVSE Hunguest Hotels

2021. márc. 27. 14:05

HUN-SRB 10-13, Szeged, 2021.02.20. (Fotók: Derencsényi István)
Válogatott edzés Szerbiával, Szeged, 2021.02.18. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok