cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vári Attila: kiváló értékfelmérő a világliga debreceni selejtezője

2021. január 6. 14:46

Szerdán sajtótájékoztatót tartottak Debrecenben a péntektől vasárnapig tartó Férfi világliga európai selejtezőjének kapcsán, amelyen az MVLSZ elnöke elmondta, hogy bízik a csapat jó játékában. Papp László polgármester magas színvonalú rendezésben bízik.

Csak decemberben kapta a felkérést, de „Debrecen minden helyzetben képes a magas színvonalú rendezésre" - az MTI tájékoztatása szerint többek között erről beszélt Papp László polgármester a péntektől vasárnapig tartó férfi vízilabda világliga európai selejtezőjét megelőzően.
 
Papp László a torna szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy ehhez adott az infrastrukturális háttér és a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak köszönhetően a rendezéshez szükséges szakmai tudás is.
 
A polgármester kiemelte: a tornára több mint kétszázan - játékosok, szakemberek és kísérők - érkeznek, bevételhez juttatva a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került debreceni szállodákat.
 
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt a válogatott tavaly március óta nem játszott mérkőzést, így a világliga végre jó alkalom arra, hogy a szakmai stáb felmérje, hol tart a csapat. Hozzátette, bízik benne, hogy az együttes jó játékot mutat a hétvégén, de - amint azt megjegyezte - a debreceni torna az eredményektől függetlenül is fontos állomás az olimpiai felkészülésben.

A debreceni vízilabdázásról szólva megjegyezte, a városban több száz gyermek játszik, a klubban zajló szakmai munka komoly pillére a sportágnak.
 
A világliga európai selejtezőjében nyolc válogatott, Horvátország, Montenegró, Franciaország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Szerbia és Magyarország küzd meg egymással. A magyar csapat a pénteki negyeddöntőben az olasszal játszik majd. Amennyiben nyer, szombaton a Horvátország-Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókat vasárnap rendezik. Erről a tornáról négy csapat szerepelhet majd a június 26. és július 2. között sorra kerülő Szuperdöntőben.
 
Férfiválogatott
A világliga kerete

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC)
 
FINA Férfi Világliga
Európai selejtező, 2021. január 8-10., Debrecen
Január 8., péntek
Negyeddöntő:
16:45: Horvátország-Montenegró
18:30: Franciaország-Görögország
20:00: Olaszország-Magyarország
A Szerbia-Spanyolország mérkőzést már lejátszották, 13-11-re nyertek a spanyolok.

Január 9., szombat
Helyosztók
Az 5-8. helyért:
14:45: Horvátország/Montenegró-Olaszország/Magyarország
16:30 Szerbia-Franciaország/Görögország
Elődöntő:
18:15: Spanyolország-Franciaország/Görögország
20:00: Horvátország/Montenegró-Olaszország/Magyarország
 
Január 10., vasárnap
Helyosztók
14:45: A 7. helyért
16:30: Az 5. helyért
18:15: A 3. helyért
20:00: Döntő
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás