cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Íme, Märcz Tamás kerete a debreceni világliga-meccsekre!

2021. január 5. 13:18

A szövetségi kapitány 15-ös keretében kilencen vannak ott a januári Eb-győztesek közül, illetve helyet kapott két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel. A csapat Debrecenben folytatja felkészülését a pénteki, olaszok elleni összecsapásig.

Mint ismeretes, férfiválogatottunk korán kezdi az új esztendőt: január 8-10. között Debrecenben világliga-meccsek várnak rá. Märcz Tamás és stábja 3-án találkozott a korábban kijelölt kerettel. A szövetségi kapitány és stábja az első napon a városmajori klinikán esett át tesztelésen, majd edzéseket vezényelt a csapatnak, amely a ma délelőtti tréning, és a közös ebéd után ült buszba, hogy a torna helyszínére utazzon, ahol folytatódnak az edzéseket.
 
Debrecenbe már a tornára szűkített 15-ös keret utazott - Märcz Tamás értékelését hamarosan közöljük. A lista alapján esély van arra, hogy Konarik Ákos és Vigvári Vendel révén újoncokat avat a magyar válogatott.
 
„Hasznos volt a mögöttünk hagyott pár nap, látom, hogy elfáradtak kicsit a játékosok, de ez is volt a cél, hogy egy kicsit megnyomjuk az év elejét” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány kedden délben, a kerethirdetést követően. – Öt komoly edzésen vagyunk túl, konditermi edzéseken és videóelemzéseken, szépen fejlődött a csapat ez idő alatt. 20 fővel kezdtünk, voltak egészségügyi problémák közben, amik nyilván elgondolkodtattak a kerethirdetés tekintetében. A PCR-tesztek viszont jól sikerültek, mindenki negatív lett a csapatban és a stábban is.
watch?v=PYvlMwSO1Hw&feature=youtu.be
Figyelembe vettem, hogy három mérkőzést kell lejátszania annak a 13 játékosnak, akit nevezünk. Úgy láttam, vannak olyan játékosok, akik nem feltétlenül vannak olyan állapotban most, hogy bírnák az ezzel járó fizikai megterhelést. Zalánki Gergőt szerettem volna a csapatban látni, de még időre van szüksége, hogy a korábban sérült lába után teljes erőben legyen. Hárai Balázs itt volt velünk, de egy edzésen sem tudott érdemben részt venni, ezért ő sem tart velünk Debrecenbe. Csak egészséges játékosokban gondolkodtam, hiszen a plusz két embert csak pozitív Covid-teszt esetén lehet cserélni.”


watch?v=iLjnEuClX78&feature=youtu.beOtt van a 15 fős csapatban a két fiatal újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is.

„Akik kimaradtak, jó benyomást tettek rám, nem volt könnyű meghozni a döntést. Mind Konarik Ákos, mind Vigvári Vendel jól teljesítettek, kellemes csalódást okoztak. Amikor a csapatban vannak, jól reagálnak és abszolút helytállnak. Egy kicsit megelőlegezett bizalom a keretbe kerülésük a részemről, fontos a jövő szempontjából is, hogy itt legyenek a csapat körül. Hogy végül a 13-as keretben is bekerülnek-e, és hogy majd kik alkotják a végleges keretet, az egy későbbi döntés eredménye lesz, a következő két napban” – fogalmazott a kapitány.

„Az alapvető célunk a világligával, hogy tovább épüljünk, hiszen keressük a legmegfelelőbb csapatot a következő világversenyre, történetesen az olimpiára. Fiatal, lendületes csapat a mostani, van benne egy kis konkurenciaharc, ami mindig jót tesz. Nagy presszió nincs rajtunk, annak ellenére, hogy itthon játsszunk. Nehéz három mérkőzés lesz, de a sok hiányzó ellenére szeretnénk markáns csapatot felvonultatni, és szeretném, ha látszódna az a koncepció, amely mentén játszunk, attól függetlenül, hogy mi van az eredményjelzőn táblán” – indokolt Märcz Tamás.

 
Férfiválogatott
A világliga kerete

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC)
 
FINA Férfi Világliga
Európai selejtező, 2021. január 8-10., Debrecen
Január 8., péntek
Negyeddöntő:
16:45: Horvátország-Montenegró
18:30: Franciaország-Görögország
20:00: Olaszország-Magyarország
A Szerbia-Spanyolország mérkőzést már lejátszották, 13-11-re nyertek a spanyolok.

Január 9., szombat
Helyosztók
Az 5-8. helyért:
14:45: Horvátország/Montenegró-Olaszország/Magyarország
16:30: Szerbia-Franciaország/Görögország
Elődöntő:
18:15: Spanyolország-Franciaország/Görögország
20:00: Horvátország/Montenegró-Olaszország/Magyarország
 
Január 10., vasárnap
Helyosztók
14:45: A 7. helyért
16:30: Az 5. helyért
18:15: A 3. helyért
20:00: Döntő
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás