Molnár Tamás, Madaras Norbert és Salamon Ferenc a LEN bizottságaiban!

2020. november 28. 17:20

A Magyar Vízilabda Szövetség által is támogatott jelöltek fontos pozíciókban: Molnár Tamás a technikai bizottság alelnöke lett, Madaras Norbert a marketing-bizottságban, Salamon Ferenc pedig a kitüntetésekről döntő bizottságban dolgozhat a sportágért, képviselheti a magyar érdekeket.

Fotó: MVLSZ

Az 1926-ban Budapesten megalakított Európai Úszószövetség (LEN) 94 esztendős történetében először fordult elő, hogy a tisztújító kongresszusát nem egy kijelölt városban, a tagszövetségek ott összegyűlt képviselőinek jelenlétében, hanem virtuális forgatókönyvet követve abszolút semleges „színhelyen" szervezték meg: a világhálón.

Mint három héttel ezelőtt beszámoltunk róla, a tisztújítás eredményeként az olasz Paolo Barelli sorozatban harmadik ciklusát kezdheti elnökként, míg a LEN alelnökének dr. Szabó Tündét, sportért felelős államtitkárt választották. A brit David Sparkes maradt a szervezet főtitkára, az új gazdasági vezető a spanyol Fernando Carpena lett, míg szintén alelnökként dolgozhat a görög Dimitrisz Diatheszopulosz, a dán Pia Holmen, az ukrán Andrij Vlaszkov és a holland Marius van Zeijtz.

A tisztújító kongresszust követően egyrészt kijelölték az elnökségi tagok egy-egy bizottsággal való kapcsolattartási feladatait (a vízilabdáért a szerb Aleksandar Sostar és a máltai Joe Caruana Curran felel; Szabó Tünde a média-testület munkáját felügyeli), a vizes sportágak különböző bizottságait állították össze. Paolo Barelli a szombati büró ülések ismertette azokat - a Vári Attila irányította Magyar Vízilabda Szövetségnek is fontos jelöltjei voltak. Nagy sportdiplomáciai siker, hogy a háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamást a Vízilabda Technikai Bizottság (TWPC) alelnökének választották! Ő a második négyéves ciklusát kezdi, sőt tagja a nemzetközi szervezetben (FINA) is, ám mostantól még magasabb pozícióban tevékenykedhet a sportágért, egyúttal képviselheti a magyar érdekeket. A megújulás tetten érhető, hiszen hosszú idő, közel két évtized után úgymond véget ér a Gianni Lonzi-korszak, hiszen az olasz diplomata helyét az elnöki székben a korábbi alelnök, a spanyol Angel Moliner veszi át.

 
Kétszeres olimpiai bajnokunk, Madaras Norbertet a szervezett marketing-bizottságába választották, míg dr. Salamon Ferenc a kitüntetésekről döntő testület tagja marad.
 

„Nagy büszkeség a Magyar Vízilabda Szövetségnek, a magyar vízilabdának, hogy ilyen fontos pozíciókba választották a jelöltjeinket. Biztos vagyok abban, hogy mindannyian lelkiismeretesen, kiválóan végzik tovább ezeket a feladatokat is" - fogalmazott Vári Attila.
 

Feltétlen meg kell említeni, hogy a LEN történetében először mind az öt vizes sportág technikai bizottságában lesz magyar képviselő - és további bizottságokban is ott ülnek majd a magyar szövetségek nomináltjai. Az ülésen az is eldőlt, hogy a következő LEN Kongresszusnak Budapest ad otthont, de nem az eredetileg javasolt időpontban, a jövő májusban esedékes Európa-bajnokság időszakában, hanem 2021 szeptemberének végén.
 
 E.ON Férfi OB I

A-Híd VasasPlaket - FTC-Telekom

2021. jan. 16. 17:00

E.ON Férfi OB I

BVSC Zugló - Szolnoki Dózsa

2021. jan. 24. 20:00

E.ON Férfi OB I

METALCOM SZENTES - Honvéd

2021. jan. 30. 16:15

Férfi Világliga, CRO-FRA, ITA-ESP, MON-GRE - Debrecen, 2021.01.10. (Fotók: Derencsényi István)
Férfi Világliga, HUN-SRB 7-9 - Debrecen, 2021.01.10. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok