cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: Szolnok, OSC - becsületből jeles

2020. november 15. 15:22

Zsivko Gocics csapata az olaszországi Siracusában a spanyol CN Barcelona, Varga Dániel csapata odahaza a görög Vouliagmeni ellen győzött a helyosztón, s szerezte meg a harmadik helyet. A BL-főtáblára a két olasz csapat, az Ortigia és a Brescia került.

A siracusai A-csoportban a Mladost Zagreb elleni szombati, fájdalmas 18-18-as döntetlen után a 3. helyért, egyúttal a kedvezőbb Eurokupa besorolásért játszott a Szolnoki Dózsa, méghozzá a hasonlóan csalódott CN Barcelona ellen. Nos, Zsivko Gocics együttese becsületből jelesre vizsgázott, hiszen a mérkőzést végig irányítva, jól védekezve esélyt sem adott ellenfelének. A 8-2-es félidő után még két gólt pakolt az előnyre, 14-6-ra nyert - Konarik Ákos, Filip Filipovics és Angyal Dániel lőtt három gólt. A BL-főtáblára a házigazda Ortigia jutott, miután kiélezett összecsapáson 9-8-ra legyőzte a zágrábiakat - a döntő gólt Giacoppo 42 másodperccel a vége előtt lőtte.
 
A budapesti csoportban az eddigi szezonban meglehetősen nehéz helyzetben lévő, teljes kerettel kiállni sohasem tudó OSC játszotta le becsülettel a vasárnapi helyosztót, amelyen a görög Vouliagmeni volt az ellenfele. Varga Dániel együttese a 3-2-es első etap után a másodikat nagyon megnyomta, nem kapott gólt, de lőtt hármat, egyszersmind olyan előnyre tett szert, amellyel biztonságosan elmenetelt a végéig. Tóth Márton szerzett három gólt, a csapat 11-et, s így néggyel győzött, került egyszersmind kedvezőbb besorolás alá, már ami az Eurokupát illeti. Azt a sorozatot, amelyben a Szolnokkal együtt harcolhat majd akár a trófeáért is.
 
A főtáblára jutásért düntő meccsen az olasz Brescia 13-9-re legyőzte a szerb Kragujevacot.
 
Férfi Bajnokok Ligája-selejtező
A-csoport (Siracusa)
Az 5. helyért
Jadran Split (horvát)-Paix d'Aix (francia) 11-5
 
A 3. helyért
CN Barcelona (spanyol)-Szolnoki Dózsa 6-14 (1-4, 1-4, 1-1, 3-5)

Gólszerzők: Delgado 3, Durik, Esteller, Estrany, ill. Angyal 3, Konarik 3, Filipovics 3, Nagy Á. 2, Szeghalmi, Kovács G., Drasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Döntő - a főtáblára jutásért
Ortigia Siracusa (olasz)-Mladost Zagreb (horvát) 9-8

B-csoport (Budapest, Nyéki-uszoda)
Az 5. helyért
Sintez Kazan (orosz)-CSM Oradea (romániai) 13-8
 
A 3. helyért
OSC-Újbuda-NC Vouliagmeni (görög) 11-7 (3-2, 3-0, 2-3, 3-2)
Gólszerzők: Tóth M. 3, Manhercz 2, Csacsovszky 2, Várnai, Salamon, Erdélyi, Bundschuh, ill. Kalogeropoulos 2, Alafragkis, Gkiouvetsis, Gouvis, Afroudakis, Chalyvopoulos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Döntő - a főtáblára jutásért
Radnicki Kragujevac (szerb)-AN Brescia (olasz) 9-13
 
 

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
szolnok