cover image
Egyéb

Női OB I: Neszmély-bravúrok, FTC-pont a Dunaújváros ellen

2020. november 14. 20:45

Teljes fordulót rendeztek a női bajnokságban, amelynek végére egyetlen hibátlan csapat sem maradt az élvonalban.

A hölgyek szombati játéknapján az volt a fő kérdés, hogy marad-e hibátlan (vagy minimum veretlen) csapat a mezőnyben. A hetedik kör előtt a BVSC és a Dunaújváros mondhatta el ezt magáról - mindkét együttesre ugyanakkor igazi (tévés) rangadó várt.

Petrovics Mátyás csapata kicsit beragadt a mérkőzés elején, 3-0-ra húzott el a vendég UVSE, benne Baksa Vanda két góljával. Így futni kellett az eredmény után, ez sosem hálás feladat, főleg, ha az ellenfélnél Keszthelyi Rita is ott van a csapatban. Az UVSE 8-asa öt gólt szerzett a bajnokin, amelyen a végén majdnem visszakapaszkodott a BVSC, hiszen labdája volt az utolsó támadásnál az egyenlítéshez. Peresztegi Nagy Kinga viszont lekapta a középre, Gyöngyössy Anikó felé ívelt labdát, így megmentette csapatát két pont elvesztésétől - a hazaiak elvesztették veretlenségüket.

A másik nagy rangadót a Ferencváros vívta a Dunaújvárossal, és a zöldek nagyszerűen kezdtek, köszönhetően többek között Neszmély Boglárkának. Az FTC 17 éves kapusa az első hat, kapura tartó dunaújvárosi lövésből ötöt megfogott. Elöl is jól ment Béres Gergely csapatának, a második negyed derekán már 5-1 volt a népligetiek előnye, ráaásul Gurisatti Gréta ekkorra már második hibáját szedte össze.

A nagyszünet előtt két gólra zárkózott fel a Dunaújváros, Garda Krisztina és Szilágyi Dorottya is villant, 6-4-gyel fordultak a csapatok. Az első negyed után a harmadik elején is Csabai Dóra-gólt láthattunk, ismét hárommal ment az FTC, és bár 7-6-nál felsejlett az újvárosi egyenlítés, ez nem jött össze, sőt, Kuna Szonja és Vályi Vanda góljával 9-6-ra nyújtotta előnyét az utolsó nyolc perc előtt a Fradi.

Rendkívül izgalmas és feszült volt a zárónegyed, Mihók Attila csapata egyenlíteni tudott Szilágyi Dorottya góljánál - de egy emberelőny után Máté Zsuzsanna visszavette a vezetést (10-9). Garda Krisztina 1:05-tel a vége előtt 5 méteresből egyenlített, ez volt ötödik gólja a meccsen.
Már úgy tűnt, a hazaiak nem tudnak betalálni utolsó támadásukból, amikor Csabai Dóra hatalmas gólt ragasztott Magyari Alda kapujába, 22 másodperce maradt a vendégeknek. S ez végül elég volt, Szilágyi Dorottya az utolsó másodpercben távolról vette be a Ferencváros kapuját.

Ami a többi mérkőzést illeti: a Szeged csapata fölényes, 12 gólos sikert aratott a Szentes elleni megyei rangadón, az Eger tíz góllal nyert Tatabányán úgy, hogy Menczinger Kata, Czigány Dóra és Hertzka Orsolya is 5 gólt szerzett.

A III. kerület Kisteleki Dóra 8 góljával (is) biztosan győzte le a Honvédot.

Női OB I., 7. játéknap:

FTC Telekom-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-11 (3-1, 3-3, 3-2, 2-5)
Gólszerzők
: Csabai 4, Máté 2, Kuna 2, Vályi V. 2, Illés A., illetve Garda 5, Szilágyi 4, Mucsy, Horváth B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-UVSE Hunguest Hotels 10-11 (2-4, 2-2, 2-3, 4-2)
Gólszerzők:
Gémes 3, Gyöngyössy 2, Kele 2, Leimeter, Alaksza D., Alaksza N., illetve Keszthelyi 5, Baksa 3, Peresztegi Nagy, Faragó K., Parkes
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabányai VSE-ZF-Eger 8-18 (2-5, 3-4, 1-4, 2-5)
Gólszerzők:
Zantleitner N. 3, Zink 2, Zantleitner H. 2, Orbán, illetve Menczinger 5, Czigány 5, Hertzka O. 5, Szmodics, Bódi, Molnár D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

SZTE Szeged-Hungerit-Szentes 22-10 (7-2, 5-2, 7-1, 3-5)
Gólszerzők:
Ráski 5, Ármai 5, Miklós 4, Botka 3, Bicskei 2, Tátrai, Korom, Varga N., illetve Bonca 3, Tóth F., Mácsai, Varga Z., Dömsödi, Dobos, Kolarova, Noy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd SE-III. kerületi TVE 6-20 (1-9, 3-3, 1-2, 1-6)
Gólszerzők:
Pap Mirtill 2, Rajna, Király, Balaskó, Molnár A., illetve Kisteleki D. 8, Hajdú R. 3, Kudella 3, Pap Médea 2, Konda 2, Illés H., Pál A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)   

A bajnokság állása: 1. Dunaújváros 19 pont, 2. UVSE 18 pont, 3. BVSC 18 pont, 4. FTC 16 pont, 5. Szeged 12 pont, 6. Szentes 6 pont, 7. III. kerület 6 pont, 8. Eger 6 pont, 9. Tatabánya 3 pont, 10. Honvéd 0 pont

Vízilabda hírek
női ob 1