cover image
Egyéb

Gerendás György: Az idény legjobb játéka volt a mai

2013. november 24. 18:09

Az Eger győztes vezetőedzője a szegedi csúcsmeccs végén azt mondta, még ilyen különbséggel is megérdemelt csapata győzelme.

Az Eger fantasztikus védőmunkát bemutatva, rengeteg mozgással, lendületes és pontos játékkal nyerte meg 13-7-re a Szeged elleni rangadót.

A találkozót közvetítő Digi Sport riportere a főszereplőket faggatta a találkozó végén, ezekből a beszélgetésekből szemezgetünk.

Gerendás György, a győztes Eger vezetőedzője: Sok mindenre nem számítottam a mérkőzéssel kapcsolatban, például arra, hogy Biros Peti a bemelegítésnél megsérül. Ha ezt a fejleményt veszem, akkor még inkább felértékelődik a győzelmünk. Készültünk a mai meccsre, de arra nem számítottunk, hogy ma mi leszünk a Szeged, a Szeged pedig a Szolnok. Egy hete hasonló volt a koreográfia a kupadöntőben, akkor Balázs örülhetett, most én tehetem.

Persze, nem kérdés, hogy ez volt az idény eddigi legjobb játéka. A csapat olyan szinten és lelkesedéssel vette át az Eger legjobbja, csapatkapitánya szerepét, hogy valóban a csupaszív jelzőt használhatom a fiúk játékára. Közhely, de ez a helyzet. A Recco ellen jól játszottunk, és úgy gondoltam a meccs előtt, hogy szívesen cserélnék Balázzsal, inkább az eufóriából érkeztem volna erre a rangadóra. Viszont annyira okosan, látványosan védekezve játszottunk, hogy megérdemeltük a sikert, még ezzel a különbséggel is.

Gór-Nagy Miklós, az Eger játékosa: Egy olyan vereség után, mint a Recco elleni volt, amikor nagyon jól játszottunk és mégis kikaptunk, sok minden történhet egy csapattal. Mi a lehető legjobb arcunkat vettük elő, mindent beleadtunk. Azon nem lepődtünk meg, hogy nekünk sok mindensikerült, a Szeged játéka pedig sok esetben kétarcú. A Szolnoktól kikaptak hazai pályán, aztán a kupadöntőben idegenben csodálatosan játszottak. Persze tudjuk, hogy egy csapata annyira játszik jól, amennyire hagyják. Mi ma nem hagytuk. Jóval motiváltabbak voltunk, az egész csapat előtt le a kalappal.

Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője: Volt egy olyan időpont a mérkőzésen, amikor el kellett engedni, akkor letisztultak az érzések is bennem. Ez nagyjából a harmadik negyed végefelé volt. Onnantól kezdve a tisztesebb eredmény kiharcolásáért mentünk neki a negyed negyednek. Sajnos, ez sem sikerült. Azért vesztettük el a meccset, mert az akarat mellé nem párosult higgadtság és eredményesség. Eredményesség hátul, védekezésben, a blokkokban és elöl az adódó helyzetek befejezésében. Ezek a momentumok döntik el a csatát. Az Eger maximálisan fölénk nőtt.

Tudtuk, hogy ez vár ránk, de valami mégis hiányzott ma ahhoz, hogy megoldjuk a feladatot. Pedig meg kell tudni majd oldani a későbbiekben ahhoz, hogy a szezon végén olyan eredményt érjünk el, amit szeretnénk. Fontos lesz a koncentráció, hogy az elődöntőből végre továbblépjünk, ráadásul a szezon végén 2-3 naponta jönnek majd a fontos meccsek.
Vízilabda hírek
zf eger
a híd szeged
eger
szeged
gerendás györgy
vincze balázs