Online LEN tisztújító kongresszus - magyar remények

2020. november 05. 19:33

Az Európai Úszószövetség (LEN) vasárnap a világhálón tartja tisztújító kongresszusát. A vízilabdasport különböző bizottságaiba Molnár Tamást, Madaras Norbertet és Salamon Ferencet javasolja az MVLSZ, amelynek elnöke, Vári Attila elmondta, határozottan támogatják Szabó Tünde alelnöki megválasztását is.

Az Európai Úszószövetség (LEN) Budapestről a világhálóra költözteti a november 8-i tisztújító kongresszusát. Az 1926-ban Budapesten megalakított Európai Úszószövetség 94 esztendős történetében először fordul elő, hogy a tisztújító kongresszusát nem egy kijelölt városban, a tagszövetségek ott összegyűlt képviselőinek jelenlétében, hanem virtuális forgatókönyvet követve abszolút semleges „színhelyen" szervezi meg: a világhálón. Az olasz Paolo Barelli irányította szervezet döntéshozói meg vannak győződve arról, hogy a formabontó esemény így is ugyanolyan eredményes lesz, mint az eddigiek.
 
Erre számít Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is, aki elmondta: „A világban kialakult helyzet miatt logikus döntés volt a LEN részéről, hogy online rendezi meg a tisztújító kongresszust, amely biztos vagyok benne, hogy flottul lezajlik majd. Szövetségünk természetesen kiemelt figyelmet szentel az eseménynek, hiszen rendkívül fontos partnerünk az Európai Úszószövetség, kiváló a kapcsolat, már eddig is nagyon komoly és sikeres rendezvényeket bonyolítottunk le közösen, legutóbb például a januári vízilabda Európa-bajnokságot, minden idők egyik, ha nem a legjobb kontinensviadalát. Biztos vagyok abban, hogy a jövőben is kifogástalan lesz a kapcsolatunk, és hasonlóan sikeres rendezvényeket szervezünk majd."

Fotók: MVLSZ

Magyar szempontból kiemelt figyelmet kap, hogy Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár jó eséllyel kandidál LEN vezetőségébe (alelnöki és bürotagságra egyaránt) - ezzel kapcsolatban Vári Attila kifejtette: „A Magyar Vízilabda Szövetség természetesen mindenben támogatja Szabó Tündét, aki az elmúlt esztendőkben nagyon sokat tett a vízilabdáért is. A szövetségünk és az EMMI között meglévő kifogástalan partneri viszony mindig segítette az éppen aktuális ügy előre menetelét. És meg kell említenem még Kemény Dénest is, aki a FINA edzőbizottságának alelnökeként, sportágunk megkérdőjelezhetetlen alakjajént segítette a munkánkat - mindketten sokat dolgoztak a háttérben a magyar vízilabda sportdiplomáciai sikereiért. De ugyanezt mondhatom a LEN és a FINA Technikai Bizottságában meglehetősen aktív, a vízilabdáért, a magyar pólóért rendkívül sokat, eredményesen dolgozó Molnár Tamásról, és a sportágat hetven esztendeje hűségesen szolgáló Salamon Ferencről is; az ő áldozatos munkájuk alapjaiban határozta meg a sikereinket."

A LEN tisztújító kongresszuson természetesen minden területen, így a vízilabda területein is választásokat tartanak - nem kérdés, a magyar pólónak is vannak jelöltjei egy-egy posztra. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége még korábban egyhangúlag döntött arról, hogy Molnár Tamást a Vízilabda Technikai Bizottságba, Madaras Norbertet a Fegyelmi Testületbe, Salamon Ferencet pedig a Díjkiosztó Testületbe delegálja.

„Tekintettel arra, hogy három kiváló, itthon és már nemzetközi szinten is bizonyító, elismert szakemberről van szó, bízom abban, hogy mindannyian megkapják majd a szavazók bizalmát. Úgy gondolom, ezekben a fontos tisztségekben tovább erősíthetik a magyar vízilabda erejét" - fogalmazott Vári Attila.

 
 Női OB I

UVSE Hunguest Hotels - FTC Telekom

2020. nov. 07. 16:45

Férfi OB I

A-Híd VasasPlaket - BVSC Zugló

2020. nov. 08. 16:30

Férfi OB I

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. nov. 11. 19:30

Női OB I

BVSC Zugló - UVSE Hunguest Hotels

2020. nov. 14. 14:15

Női OB I

FTC Telekom - DUE-Maarsk Graphics

2020. nov. 14. 19:30

Férfi OB I

Honvéd - OSC ÚJBUDA

2020. nov. 18. 18:45

Férfi OB I

Szolnoki Dózsa - A-Híd VasasPlaket

2020. nov. 21. 16:45

Női OB I

BVSC Zugló - FTC Telekom

2020. nov. 23. 20:00

Látható Tehetség Program - a díjátadás
THG Leány bajnokság, 2020., 1. forduló
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok