cover image
Egyéb

Bujka Barbara a Bayer Uerdingenben játszik, és építi civil életét

2020. október 29. 14:33

Európa-bajnok vízilabdázónk az M4 Sporthíradóban bejelentette, hogy befejezte profi pályafutását, és visszaköltözött Németországba.

„Sajnos a koronavírus-járvány miatt vissza kellett költöznöm, de szívesen jöttem. Amikor Olaszországban a szezon közepén lezárták a bajnokságot, a klubok úgy döntöttek, hogy a légiósok menjenek haza” – nyilatkozta csütörtökön az M4 Sporthíradóban a 34 éves center.

A játékos édesapja, Bujka Gábor 1989-től Németországban vízilabdázott, ezért gyerekkorában ő is ott kezdte a sportágat, majd 2004 után megfordult a Dunaújváros, a Szentes, a Szeged és a Ferencváros csapatánál, illetve Olaszországban, Hollandiában és Görögországban is. Legutóbb, tavaly nyár óta a Rapallo PN együttesét erősítette – írja az m4sport.hu oldal tudósítása

Bujka elmesélte, hogy a visszatérése után Németországban edzőként kezdett dolgozni a Düsseldorfer SC-nél, és a toborzásból is kiveszi a részét: olyan játékosokat keres, akik a munka, vagy a tanulás mellett szívesen vízilabdáznának. Ezen kívül egy úszóklubban a társadalmi felelősségvállalásért és a nemzetközi kapcsolattartásért felelős, de a játékkal sem hagyott fel, a Bayer Uerdingent erősíti.

„Remélem, itt is eredményesek leszünk a csapatommal, persze, nem olyan profi szinten, mint Magyarországon. Úgy gondolom, szép karrierem volt, de azt Olaszországban a járvány miatt lezártam. Amit most csinálok, az már csak egy személyes ráadás. Azért játszom, mert szeretem a sportot, és szívesen csinálom” – nyilatkozta.

Bujka Barbara a 2016-os Európa-bajnokságon állhatott a dobogó tetején a Bíró Attila irányította válogatott tagjaként, a 2012-es és 2016-os olimpián negyedik lett a csapattal, a 2017-es hazai vb-n szerepelt utoljára a legjobbak között.

Vízilabda hírek
bujka barbara