cover image
Egyéb

Az elhunyt olimpikonokra emlékezett a MOB

2020. október 28. 18:04

A Magyar Olimpiai Bizottság szerdán délelőtt tartotta Halottak napi megemlékezését a Farkasréti temetőben található Olimpiai Bajnokok Falánál.

Már 26 éves hagyomány (hiszen 1994 óta áll az Olimpiai Bajnokok Fala), hogy az előző egy év során elhunyt bajnokok mellett az olimpiai család többi elhunyt tagjaira, olimpikonokra, érmesekre, edzőkre, sportvezetőkre, orvosokra is emlékeznek a jelenlévők. Ezúttal is külön fejet hajtottak az Olimpiai Bajnokok Klubjának alapítója, Lemhényi Dezső olimpiai bajnok vízilabdázónk, valamint Csanádi Árpád sportvezető, a NOB korábbi tajának sírjánál is.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök mellett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mondott még beszédet, a szerdai megemlékezésen, ahol ott volt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a MOB elnökségének tagja is.

Az elmúlt egy évben tizenkilenc olimpiai érmes sportember hunyt el, közöttük kilenc olimpiai bajnok.

Sportágunk számára különösen fájdalmas, hogy a kilenc bajnok közül négyen is a vízilabdasportágat képviselik.

Még 2019-ben búcsúztunk fájó szívvel dr. Szívós Istvántól és Dömötör Zoltántól, idén júniusban pedig 48 órán belül hagyott itt minket két háromszoros olimpiai bajnokunk is: Kárpáti György, valamint a fájdalmasan fiatalon, 47 évesen elhunyt Benedek Tibor.

Szintén idén búcsúztunk Gém Zoltántól, a MOB Fair Play Bizottságának tagjától, a BVSC ügyvezetőjétől, a vízilabda-szakosztályának korábbi vezetőjétől. 

Vízilabda hírek