cover image
Egyéb

Látható Tehetség: a szavazás minden résztvevője nyertes

2020. október 25. 17:42

Az MVLSZ és az Impact Communications közös kedvezményezése nyomán kerestük a szeptember végén véget ért BENU Magyar Kupa-sorozat legjobb 19 éven aluli női és férfijátékosát.

Az elején szögezzük le: ez részben egy játék volt, hiszen közönségszavazásról beszélhettünk, az más kérdés, hogy egyik jelölt tehetségéhez és ígéretes jövőjéhez sem férhet kétség, sőt. Örüljünk, hogy nehéz dolga volt az Utánpótlás Bizottságnak, hogy összeállítson egy viszonylag szűk listát.

Ahogyan arról közösségi oldalainkon beszámoltunk, a lányoknál Aubéli Tekla, az UVSE 16 éves játékosa, míg a fiúknál az U17-es Eb-bronzérmes, 18 éves Szeghalmi Zsombor futott be az első helyre.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei Magyar Kupa - minden nehézség ellenére - egy igazi sportélmény volt" - fogalmazott Cseh Sándor, az Utánpótlás Bizottság tagja, általános sportszakmai igazgató. „Számunkra kifejezetten fontos, hogy egyre több fiatal játszik a legmagasabb osztályban, sőt egyre fontosabb a szerepük a klubjukban. Kiemelnénk, hogy ez már az élcsapatokra is igaz. A Látható Tehetség szavazásnak minden résztvevője nyertes, hiszen szép momentumaik voltak ebben a patinás sorozatban. Vigvári Vince gyönyörű mozdulata a negyedik helyre futott be. Az ő játékában benne vannak a virtuóz gólok, több akciója is felkerülhetett volna a listára. Gábor Lőrinc sokat fejlődött, az utánpótlás egyik meghatározó centere. Az ő videója azért kuriózum, mert a támadás elején a kiállítást is ő szerezte a csapatának, majd ugyancsak ő fejezte be a támadást. Épphogy a második helyre szorult Vismeg Zsombor. A szakértőszemek akár ez alapján a videó alapján is felismerik, hogy ő egy sokszínű játékos. Egyre inkább beleerősödik a felnőtt mezőnybe, ott is több poszton lesz bevethető. A győztes Szeghalmi Zsombor lett. A balkezes játékos legnagyobb erénye a lövőkészsége. Sokat kell még tanulnia, de a bombagóljai már most látványosak. Gratulálunk a győztesnek és mindenkinek, aki felkerült a szavazásra!"

Szeghalmi Zsombor már állandó tagja a Szolnoki Dózsa felnőtt keretének Zsivko Gocics egyre több szerepet szán neki, ő pedig nem vall szégyent. 11 meccsen játszott a BENU Magyar Kupában, és lőtt 12 gólt is.

„Természetesen örülök, hogy én kaptam a legtöbb szavazatot, de azért mindannyian tudjuk, hogy itt inkább arról volt szó, ki az, aki jobban meg tudja mozgatni az ismerőseit" - mondja reálisan, de azért szerényen Szeghalmi Zsombor, aki Vismeg Zsomborral vívott nagy csatát az utolsó pillanatig, ők ketten mozgósítottak leginkább. - A családom sokat munkálkodott a szavazatokon, az elején lázba kellett hozni mindenkit, aztán egyre jobban elterjedt a híre. Még Szolnok polgármestere is mozgalmat indított az érdekemben, amit ezúton is nagyon köszönök! De a volt iskolámban például egy informatika óra is azzal kezdődött, hogy rám szavaztak a diákok. Jól estek ezek a lelkes kezdeményezések. Sajnálom a kupadöntőt, nem volt jó büntetőkkel veszíteni a legnagyobb riválisunk ellen, főleg úgy, hogy mi irányítottuk a meccs java részét. Összességében elégedett vagyok magammal, igyekeztem hasznos tagja lenni a csapatnak, és ez a célom a bajnokságban is."

Biros Péter, a női szakág utánpótlás igazgatója szerint azért is volt remek kezdeményezés a mostani, mert egy kicsit megmozgatta a vízilabdaközösséget.

„Még sok fiatal játékost lehetett volna a listára tenni, hiszen nagyon sok utánpótláskorú játékos szerepel a felnőttcsapatokban. Ez egyfelől jó dolog, másrészt nyilván utal a szakág sajátosságaira is. Mindenki, aki felkerült a listára, megérdemelte volna a győzelmet, így Tekla esetében is abszolút jó helyre került a díj. Nagy értéke a női vízilabdának, fiatal kora ellenére sokat játszik klubja felnőttcsapatában. Látszik, hogy testi erejét, akaratát és kitartását örökölte édesapjától, a korábbi vb-bronzérmes birkózótól. A felépítését, magasságát, erejét volt honnan meríteni. Minél többet találkozik majd Tekla a válogatott játékosokkal, annál jobban csiszolódik majd a játéka, annál több mindent tud majd meglátni, ellesni, ehhez is kívánok neki sok sikert. Jó helyen van, az UVSE-ben sok olyan válogatott szerepel, akik a segítségére lehetnek. Örülök ennek a mostani kezdeményezésnek, a szavazatok számából is látszik, hogy sokan követik a sportágat, figyelik az eredményeket, és ha kell, ki is fejezik a szimpátiájukat, akár egy szavazat formájában."

Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Aubéli Tekla 9 mérkőzésen szerepelt az idei kupasorozatban, ezeken 12 gólig jutott, mindössze 16 évesen.

„Nagyon jó érzés volt, amikor megláttam a nevem a jelöltek között, nagyon hálás vagyok ezért azoknak, akik beválasztottak. Nem számítottam rá, hogy én nyerek, de nagyon örülök neki, mindannyian megérdemeltük volna a díjat. A kupában próbáltam kiadni a maximumot magamból, amennyire csak tudtam, koncentráltam, és igyekeztem pluszt adni a csapat teljesítményéhez, munkájához. Szerintem minden tőlünk telhetőt megtettünk, egy kicsi hiányzott a végén a kupagyőzelemhez.
Nagyon jól érzem magam a felnőttcsapatban, nagyon aranyosak a lányok és az edzők is, érzem, hogy itt tudok a legtöbbet fejlődni. Megtisztelő, hogy ilyen játékosokat tudhatok a csapattársaimnak, akik mind emberileg, mind játékosként nagyon magasan állnak. A célom a bajnoki cím, felnőttben és az utánpótlásban is, és szeretnék a korosztályos válogatottban újra egy stabil pozícióban szerepelni."

A győztesek egy 250 ezer forint értékű nyereményben részesülnek egyébként az Impact Communications jóvoltából.
Vízilabda hírek
látható tehetség
látható tehetség program