cover image
Egyéb

E.ON OB I: szerdai papírforma győzelmek a nagyoktól

2020. október 21. 21:45

A Szolnok, az OSC és a Ferencváros is magabiztosan győzött az E.ON OB I szerdai játéknapján.

A Vasas után a Szolnoktól is nagyarányú, egyben papírforma vereséget szenvedett a nehéz sorozatban lévő Kaposvár, Zsivko Gocics együttese éppen kétszer annyi gólt szerzett, mint a somogyiak. Dusko Pijetlovic nagyon elemében volt a maga 5 góljával, de összesen kilencen is betaláltak hazai oldalon.

Az OSC talán egy kicsit több gólt kapott, mint amennyit Varga Dániel vezetőedző tervezett, a szegediek tízszer is beköszöntek, ami elégedettséggel töltheti el őket a Nyéki-uszodában játszott bajnoki után.

A címvédő Ferencváros nagyon simán nyert Miskolcon, az előző években rendre izzasztóbb volt egy miskolci kirándulás, ezúttal nem. Igaz, a miskolciak nagyobb kényszerszünet után tértek vissza nemrég. Vigvári Vendel továbbra is remekel a Fradiban, már 22 gólnál jár, ezzel harmadik a pillanatnyi góllövőlistán Bátori Bence, valamint testvére, Vigvári Vince mögött (ők viszont több meccset játszottak).

Várkonyi Ádám, Nyíri Balázs és Varga Bence révén három fiatal gólszerzője is volt a zöldeknek ezen az estén.

E.ON OB I

Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK 16-8 (2-1, 5-1, 5-3, 4-3)
Gólszerzők:
Pijetlovic 5, Filipovic 3, Schmölcz 2, Jansik D., Dőry, Angyal, Kovács Gergő, Szeghalmi, Drasovic, illetve Vindisch, Juhász-Szelei 2-2, Dobos, Horváth Á., Kakstedter, Jajcinovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

OSC Újbuda-Szegedi VE 19-10 (5-3, 5-2, 4-3, 5-2)
Gólszerzők:
Hárai 4, Budschuch, Salamon, Várnai 3-3, Burián, Manhercz K., Tóth M., Dala, illetve Boros, Lakatos S. 2-2, Horváth Zs., Sánta, Palotás, Kürti, Baj, Tóth Gy.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC - FTC Telekom Waterpolo 4-17 (1-3, 0-5, 2-4, 1-5)
Gólszerzők
: Berki 2, Magyar, Biros B., illetve Vigvári Vendel 4, Vámos 3, Kállay, Constantin-Bicari 2-2, Mezei, Fekete G., Szabó II., Nyíri, Várkonyi, Varga B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)  

Vízilabda hírek