cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája-főtábla: hétfőn sorsolnak

2020. október 15. 16:38

Bár még két hely kiadó a főtáblán, az európai szövetségben hétfőn kisorsolják a két hatos csoportot.

Rómában, 12 órakor kezdődik a sorsolás, amelyet a LEN élőben közvetít majd a kommunikációs csatornáin.

A tíz szabadkártyás csapatot két hatos csoportba sorsolják, a még a selejtezőkből felkerülő két együttes „otthona” később lesz ismert, a selejtezők után.

A tervek szerint, a novemberi kvalifikációs sorozat után, a csoportkörök három fordulóját úgynevezett buborékban játsszák le a csapatok azaz – ahogyan más sportágak esetében már bevett gyakorlattá vált – egy helyszínen több mérkőzést és fordulót is lejátszanak az érintettek. A két tervezett helyszín Budapest és Róma.

Vári Attila az MVLSZ elnöke: "Az európai úszószövetséggel és az EMMI-vel napi kapcsolatban vagyunk. Ez ma még egy tervezet, később jelölik ki a pontos helyszínt. Fontos megemlíteni, hogy ezekben a napokban a BL szervezése közben is kiemelt feladatunk, hogy a januári trieszti olimpiai selejtezőre készülői női válogatottunknak megfelelő edzőpartnert találjunk, továbbá mérkőzéseket kössünk le a sűrű klubszezonban a már Tokióra kvalifikált férfiválogatottunk számára, hogy ők is játszhassanak megfelelő minőségű ellenfelekkel a közeljövőben. Sok a teendőnk minden szinten."

Vári Attila, az MVLSZ elnöke

Vári Attila, az MVLSZ elnöke

A csapatok, amelyek már várhatják a sorsolást:

FTC-Telekom Waterpolo, Olympiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Zodiac-Atletic Barceloneta (spanyol), Jug Croatia Osiguranje Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Spandau 04 (német), Dinamo Tbilisi (grúz), Waspo 98 Hannover (német), Jadran Herceg Novi (horvát)

Még két magyar együttesnek, a Szolnoknak és az OSC-nek van esélye felkerülni a főtáblára, ehhez viszont meg kell nyerniük selejtezőcsoportjukat. A Szolnok Olaszországban, az OSC Budapesten harcolhatja ezt ki a szereplést, ahogyan azt már korábban írtuk.

Emlékeztetőül: Bajnokok Ligája-selejtezők:

A csoport (Siracusa, Olaszország):


A1: Ortigia Siracusa (olasz), CN Barcelona (spanyol), Steaua Bucharest (román), Jadran Split (horvát), Primorac Kotor (montenegrói)
A2: Szolnoki Dózsa, Mladost Zagreb (horvát), Paix d'Aix (francia), Ydrakos (görög)

B csoport (Budapest):

B1: OSC Újbuda, Sintez Kazan (orosz), Radnicki Kragujevac (szerb), Terrassa (spanyol), Tourcoing (francia)
B2: Vouliagmeni (görög), Brescia (olasz), CSM Oradea (román), Enka Istanbul (török)

A selejtezőt november 11. és 15. között rendezik.
Vízilabda hírek