cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: nagy csata Egerben és Szolnokon

2020. október 10. 18:00

Vad Lajos együttese a Bitksey-uszodában nyert jó hajrával, míg Zsivko Gocics alakulata remek tévémeccsen az OSC-t győzte le. Az UVSE a KSI ellen gyűjtötte be a pontokat.

A szombat első mérkőzésén a hétközi, Eger elleni partin látottaknál ezúttal jobban játszott, mondhatni a szezonban megszokott teljesítményét nyújtotta az UVSE, amelyben kiemelkedett az öt-öt gólt jegyző Bencz Rolf, Vigvári Vince duó. A hazaiaknál is kevésbé rutinos KSI támadójátékát sem érhette kritika, hiszen tíz három játékosa összesen tíz gólt termelt.
 
Egerben meglehetősen feszült, kiegyensúlyozott összecsapást hozott a Vasas elleni találkozó: jól kezdtek a hazaiak, de kétgólos hátrányból fordítottak a vendégek, hogy aztán 5-3-nál újra plusz kettes állást mutasson az eredményjelző. A záró etapot 5-5-tel kezdték a felek, s végül az utolsó perc döntött, amikor Vadovics Viktor két akciógóllal eldöntötte a három pont sorsát. A Vasas kapujában Braniszlav Mitrovics 63%-os hatékonysággal, hazai oldalon Krémer Balázs 58%-kal védett.
 
A Szolnok–OSC ütközetet az M4 Sport+ közvetítette élőben. Az MK-ezüstérmes 4-0-val nyitott, amikor Varga Dániel időkéréssel igyekezte felrázni csapatát. Eredménnyel tette, hiszen a második negyedben 5-5 állt a táblán; Salamon Ferenc igencsak kitett magáért! Igaz, aztán az UVSE után Szolnokon is egyre inkább húzóemberré váló Konarik Ákos találatával egygólos hazai előnnyel cseréltek térfelet a felek. A Szolnok kapujába Nagy Viktor érkezett (7/9, 78%), aki nagy védésekkel tért vissza, s az OSC-t dicséri, hogy a világbajnok bravúrjaival tudta csak őrizni előnyét Zsivko Gocics együttese. A negyedik negyedben aztán ismét Angyal Dániel villant, két találatával eldöntötte a csatát, amely egyrészt kiváló reklámja volt a vízilabdának, másrészt amely után a meccsek sorozatát lejátszó Szolnokot, valamint az ismert egészségügyi problémák után csak nem oly rég edző OSC-t is dicséret illetheti.   

Eredmények - E.ON OB I, 9. forduló:
 
UVSE-Hungest Hotels-KSI SE 15-10 (4-1, 5-3, 2-3, 4-3)
Gólszerzők:
Bencz 5, Vigvári Vince 5, Molnár E. 2, Szentesi, Vámosi, Hegedűs, ill. Gábor 4, Pető 3, Szalai 3
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger-A-Híd VasasPlaket 6-8 (2-2, 2-1, 1-2, 1-3)
Gólszerzők:
 Lőrincz B. 2, Kovács G., Török, Baksa, Murisics, ill. Vadovics 3, Bátori 2, Korbács, Simon, Brguljan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa–OSC-Újbuda 10-7 (4-1, 2-4, 2-1, 2-1)
Gólszerzők:
Angyal 2, Konarik 2, Drasovics 2, Filipovics 2, Schmölcz, Pijetlovics, ill. Salamon 4, Csacsovszky, Manhercz, Sziládi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabányai VSE-Kaposvári VK - elhalasztva
Debreceni VSE-PannErgy-Miskolc - elhalasztva
Metalcom-Szentes-BVSC-Zugló - elhalasztva
Budapesti Honvéd-Szegedi VE - elhalasztva  

Pénteken játszották
PVSK-Mecsek Füszért-FTC-Telekom 5-14
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság