cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: a Szolnok és az FTC játszik a trófeáért

2020. szeptember 26. 18:55

Zsivko Gocics csapata a BVSC-t, Varga Zsolt együttese a Vasast győzte le, így vasárnap 20:15-től a serlegért küzdhet.

Afféle dán labdarúgó-válogatott mintára próbált élni a lehetőséggel a beugró BVSC, ugyanakkor a Szolnok összeszedett védekezéssel tett arról, hogy ne legyen a Hajósban úgymond csoda. Zsivko Gocics játékosai határozottan állították meg a zuglói támadásokat, ha pedig túljutott a labda a falon, ott volt a kapuban Bányai Márk, aki néhány bravúrt is bemutatott. Az emberhátrányos védekezése is nagyon rendben volt a szolnokiaknak, jól mutatja mindezt a statisztika is: a negyedik negyedben a tizenegyedik BVSC-fór jutott eredményre.

watch?v=Os3Tsi-uhzo&feature=youtu.beMindez azt jelentette, hogy két 3-0-s negyeddel 6-0-ra vezetett a Szolnok a nagyszünetben (emeljük ki Konarik Ákos impresszív játékát) majd fordulás után Filip Filipovics csavart ejtéssel, Radomir Radovics előnyből növelte az előnyt. Innen, 8-0-ról visszább vett a Szolnok, ezt jól használta ki a becsülettel küzdő BVSC, feljött 8-4-re, majd végül „csak” hattal kapott ki.

Zsivko Gocics: – Engem is meglepett, hogy ilyen kevés edzés után milyen jól kezdtük a mérkőzést. Nagyon agresszívan védekeztünk, ennek köszönhetően alakult ki a nagyobb különbség. Az nem tetszett, hogy a harmadik negyedtől nem koncentráltunk eléggé, ekkor már mindenkinek a döntő járt a fejében.

Szűcs Levente: – Örülök, hogy itt lehettünk, mert minél több meccsre van szükségünk ahhoz, hogy játékba lendüljünk. Felfelé ívelő formát mutattunk az előző találkozókon, és most sem játszottunk rosszul, megvoltak a lehetőségeink, csak nem tudtuk belőni azokat. Az ellenfél kapusa nagyon jó teljesítményt nyújtott.

benumai2.JPGNagyobb izgalmakat ígért az FTC és a Vasas csatája – de nem így lett... Az első negyedben Drasko Brguljan szerzett vezetést az angyalföldieknek, ám Sedlmayer Tamás és Vámos Márton révén fordított Varga Zsolt együttese. A mesterét, Vad Lajost egészségügyi problémák (miként a Vasas-kommuniké hangsúlyozta, nem koronavírus) miatt nélkülöző, így a meccsen Bóbis Máté irányította Vasas igyekezett ugyan, de Ioannis Fountoulis és Mezei Tamás találataival 4-1-re lépett el az FTC, amelyben Vogel Soma nagy védésekkel segítette csapatát. Egy ilyen után Jansik Szilárd úszott meg, s alakította 5-1-re az állást – kézbe vette az irányítást a zöld-fehér alakulat. Vigvári Vendel gólja után már 6–1 állt a táblán, ami után ugyan Bátori Bence szépített, ám utána rögvest összegyűjtötte harmadik személyi hibáját a világbajnok, ami érzékenyen érintette a Vasast. Fountoulis belőtte az ötöst, Szatmári Kristóf gólt lőtt, így 7-3-nál cseréltek a felek térfelet.

A folytatásban az FTC rutinosan őrizte előnyét, hiába lőtte sorra a gólokat a Vasas, háromnál nem tudta jobban csökkenteni a különbséget. A harmadik etap kilenc gólja között sokak egyéni kvalitása okán született találat, itt is, ott is parádés mutatványok után tapsolhatott a nagyérdemű, vagy éppen a lelátón helyen foglaló Märcz Tamás szövetségi kapitány és stábja.

benumaika3.JPGA záró negyedet 2-1-re hozta le az FTC, amely 13-9-es győzelmével vasárnap 20:15-től a Szolnokkal csatázhat a Magyar Kupa serlegért.

Varga Zsolt: – Összességében kiegyensúlyozottan teljesítettünk, az elejét leszámítva kontrolláltuk a mérkőzést. Voltak kisebb hullámzásaink, és néhány problémánk is, gondolok itt a görcsökre, de ez benne van az ilyen téttel bíró meccsben. Örülök a győzelemnek, ugyanez a célunk a döntőben is.

Bóbis Máté: – Jól kezdtünk, de aztán megakadtunk támadásban, főleg az emberelőnyök kihasználását éreztem borzasztónak. Utána próbáltunk visszajönni a meccsbe, ami hellyel-közzel sikerült. Vasárnap szeretnénk megszerezni a bronzérmet.
 
watch?v=CuWba4A8xFwAmi pedig a kísérőprogramot, a masters-tornát illeti: jó hangulatú, sok mosolyt az arcokra csaló meccseken az az FTC az Oázist, a Millenium pedig az OSC-t győzte le. Videós anyagunk az eseményről alább megtekinthető.

BENU Férfi Magyar Kupa
Elődöntő

BVSC Zugló–Szolnoki Dózsa 5-11 (0-3, 0-3, 2-2, 3-3)
Gólszerzők:
Csapó 2, Czigány, Irmes, Batizi, ill. Konarik 3, Drasovics 2, Filipovics 2, Jansik D., Angyal, Kovács G., Schmölcz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-Telekom–A-Híd VasasPlaket 13-9 (2-1, 5-2, 4-5, 2-1)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 3, Fountoulis 3, Vigvári Vendel 2, Vámos, Sedlmayer, Mezei, Jaksics, Constantin-Bicari, ll. Szatmári 3, Vadovics 2, Brguljan, Bátori, Takács, Simon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A vasárnapi program
BENU Férfi Magyar Kupa
A 3. helyért

A-Híd VasasPlaket–BVSC-Zugló, 18:45
Döntő
FTC-Telekom–Szolnoki Dózsa, 20:15

A masters-torna vasárnapi programja
FTC-OSC, 16:15
Oázis-Millennium, 17:05
Vízilabda hírek
benu mk