cover image
Egyéb

NŐI OB I: rajt az olimpiai kvalifikációs torna jegyében

2020. szeptember 26. 9:30

Miként a Magyar Kupában, a bajnokságban is Dunaújváros, UVSE, BVSC, FTC versenyfutás várható leginkább a legjobb helyekért.

Szombaton útjára indul a labda az élvonalbeli női bajnokságban is, amelynek ezúttal is rendhagyó a kiírása, hiszen a tokiói halasztás miatt egyértelmű, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség a válogatott kvalifikációjához igazítja a menetrendet. Amennyiben sikerrel veszi Bíró Attila csapat majd a kvalifikációs tornát (2021. január 17-24., Trieszt), értelemszerűen az ötkarikás felkészülés jegyében fejeződik be a bajnokság – senki sem vitatja, mindennél fontosabb a női pókónak, hogy a válogatott ott legyen az olimpián.

A játékosok formáját igencsak kiélezheti a bajnoki sorozat, hiszen ebben a kiírásban talán a korábbiaktól eltérően közelebb vannak egymáshoz a csapatok. Az új idényben ismét tíz csapat indul, a szakemberek kiemelik a Dunaújváros, UVSE, FTC, BVSC négyest, de gyorsan hozzáteszik, akár az Eger is beleszólhat az érmekért zajló csatába, miként a Szentes is megnehezítheti a nagyok dolgát.

A III. Kerületi TVE továbbra is üde színfoltja lehet a sorozatnak, a Szeged, Tatabánya, Honvéd trió pedig elsősorban egymás ellen vívhat kiélezett küzdelmet, mindazonáltal akár esélyesebb csapatok ellen is kijöhet nekik a lépés.

NŐI OB I
Az 1. forduló műsora
2020. szeptember 26., szombat

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Tatabánya, Dunaújváros, 11:00
FTC-Telekom-SZTE-Szeged, 16:00
BVSC-Zugló–Budapesti Honvéd SE, Laky-uszoda, 17:00
Hungerit–LFÁ-ZF-Eger, Szentes, 18:00
2020. szeptember 30., szerda
UVSE-Hunguest Hotels–III. Kerületi TVE, Hajós-uszoda, 18:45
Vízilabda hírek
női bajnokság