cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: az OSC helyett a BVSC játszik a Négyes Döntőben

2020. szeptember 24. 14:15

Az újbudai csapat egészségügyi okok miatt kénytelen volt lemondani a szereplést, helyette a zuglói együttes játszik majd.

Az OSC-Újbuda szakosztályának vezetése sajnálattal jelezte a Magyar Vízilabda Szövetség felé, hogy egészségügyi okok miatt nem tud kiállni a BENU Férfi Magyar Kupa Négyes Döntőjében. A hivatalos, Becsey Péter sportigazgató által jegyzett közleményt változtatás nélkül közöljük:
 
„Csapatunk, az OSC-Újbuda nem tud részt venni a hétvégén rendezendő Magyar Kupa Négyes Döntőjében. Az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után - amely tíz játékost érintett - az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállaljuk a felelősséget játékosaink mérkőzéseken való részvételéért. Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat. Az utolsó eredményeket, a mellkas CT-t, még most várjuk. Bízunk benne, hogy minden orvosi lelet kielégítő lesz és a csapat folytathatja a munkát, lassanként növelheti a terhelést, valamint rövid időn belül megkezdheti a szereplést a magyar bajnokságban. Köszönjük a Magyar Vízilabda Szövetségnek a segítségét, amit a tesztelések érdekében nyújtott, illetve a türelmet, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, ami a csapat jelenlegi állapotának, illetve a vírusról rendelkezésre álló ismereteknek megfelel!"
 
Az MVLSZ felkészült a pandémia okozta eshetőségekre, így a szabályok alapján az OSC helyét a Budapesti Honvéd vehette volna át, ám tekintettel arra, hogy hasonló okok miatt ez a csapat sem tud kiállni, a BVSC együttese játszhat majd a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.
 
„A csapatot prof játékosok alkotják, sportemberek, akik megküzdenek azzal, aki szembejön. Tekintettel a kialakult helyzetre, természetesen vállaljuk a megméretést. A szükséges vizsgálatok el lettek végezve, jelen pillanatban mindenki egészséges, bízunk abban, ez így is marad" - fogalmazott Mészáros Csaba, a BVSC szakosztály-igazgatója.

A módosult program

BENU Férfi Magyar Kupa Négyes Döntő, Hajós-uszoda

2020. szeptember 26., szombat
Elődöntő
BVSC-Zugló-Szolnoki Dózsa, 16:15
FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-VasasPlaket, 17:45
2020. szeptember 27., vasárnap
A 3. helyért, 18:45
Döntő, 20:15

Masters Kupa - a program:
2020. szeptember 26., szombat

FTC Masteres-Oázis Masters, 13:30
Millennium Masters-OSC Masters, 14:15
Szeptember 27., vasárnap
A 3. helyért, 16:15
Döntő, 17:05
Jegyeket az eventim.hu oldalon, ezen a felületen lehet váltani! Fontos, hogy az augusztus 12-13-ra megvett, illetve kiadott jegyek érvényesek szeptember 26-27-re is!
Szurkolói információk, pályarendszabály - ezen a felületen!
Vízilabda hírek
benu mk