cover image
Egyéb

BENU MK: a Honvéd az 5., az Eger a 7., a Szeged a 9. helyezett

2020. szeptember 16. 13:04

Helyosztó mérkőzésekkel folytatódott a BENU Férfi Magyar Kupa, Szivós Márton csapata szerezte meg az 5. helyet. Meglepetésre a Szeged győzni tudott Szentesen, míg a 7. helyért nagy csatát vívott az Eger és a Miskolc, végül az utolsó negyedben rákapcsoltak a hazaiak és behúzták a győzelmet.

Újra kupameccsek!

Már ennek önmagában nagyon örülhettünk, hiszen olyan csapatok (is) vízbe ugorhattak, amelyek kényszerpihenőn vannak túl a koronavírus-járvány miatt. Például a Szentes, a csongrádiak most rögvest egy megyei rangadóval indítottak, és talán épp a hosszabb kihagyás miatt, de kevésbé hatékony játékkal rukkoltak elő.

Már az első negyedet 0-4-gyel zárták, a túloldalon szereplő szegedi játékosok érdeméből ez semmit nem von le, sőt. Szabó Zoltán csapata ismét megvillantotta, hogy képes a bravúrokra (nemrég majdnem a Vasas ellen raboltak pontot a bajnokságban, és a kupában a PVSK-t legyőzve játszhattak a 9. helyért), különösen Kürti Dominik volt elemében, a fiatal ex-egri játékos 6 gólt szerzett a 14-10-es szegedi sikerrel véget ért meccsen - mindez a Szeged 9. helyét jelentette.

A másik 11 órás meccsen az 5. hely volt a tét, ami a jelenlegi helyzet miatt akár többet is érhet, mint egy szokványos 5. hely. Amennyiben ugyanis a szeptember 27-i elődöntőre nem tud kiállni a Ferencváros-Szolnok-OSC-Vasas négyes valamelyike, beugróként az ezt a pozíciót megszerző csapat vehet részt a négyes döntőben.

Nos, a Honvéd lehet ez a csapat, Hosnyánszky Norbert vezérletével végig vezetve nyerték meg a BVSC elleni fővárosi rangadót, a Kőér utcában.

Nagy küzdelmet ígért az Eger és a Miskolc mérkőzése, amely a 7. helyért zajlott, és nem tévedtünk a jóslatban: az első szakaszt 3-1-re nyerte a Miskolc, majd egyenlített az Eger, és jó ideig tapadtak egymásra a csapatok. Az utolsó negyedben aztán Lőrincz Bálint vezérletével (a korábban Miskolcon is megforduló játékos 5 gólt lőtt a találkozón) 6-1-es részeredményt produkáltak a hazaiak, ez pedig a győzelmet jelentette számukra.

Az elődöntőket szeptember 26-án rendezik a Hajós Alfréd Sportuszodában a tervek szerint, ezeket és a döntőt, valamint a bronzmérkőzést is közvetíti az M4 Sport.

Eredmények - BENU Magyar Kupa, helyosztók:

Az 5. helyért:

Budapesti Honvéd-BVSC-Zugló 10-6 (4-2, 2-1, 4-1, 0-2)
Gólszerzők
: Hosnyánszky 3, Szirányi, Manhercz Á. 2-2, Gregor, Ekler B., Chilkó, illetve Czigány K. 2, Gyenis, Sugár, Mészáros M., Nagy M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 7. helyért:

ZF-Eger-PannErgy-Miskolci VLC 14-8 (1-3, 5-2, 2-2, 6-1)
Gólszerzők
: Lőrincz B. 5, Murisic, Török, Baksa B. 2-2, Szőke Á., Kovács Gábor, Dóczi, illetve Magyar M., Biros B. 3-3, Fried, Vismeg B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 9. helyért:

Metalcom-Szentes-Szegedi VE 10-14 (0-4, 3-3, 3-3, 4-4)
Gólszerzők
: Fülöp 3, Lajkó 2, Pellei K., Gila, Pellei F., Kürti-Szabó, Rébeli Szabó, illetve Kürti 6, Lakatos, Szporny 2-2, Tóth Gy., Börcsök, Baj, Farkas K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 11. helyért:
UVSE-Hunguest Hotels-PVSK Mecsek Füszért - szeptember 23-án

A 13. helyért:
Kaposvári VK-KSI - elhalasztva

A 15. helyért:
Tatabányai VSE-Debreceni VSE - elhalasztva
Vízilabda hírek
benu magyar kupa