cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: UVSE-bravúr, pontok a Honvédnál és a Szentesnél

2020. szeptember 12. 20:21

Vincze Balázs együttese végig vezetve 9-7-re legyőzte a Vasast! A Honvéd a Tatabányát győzte le magabiztosan (15-6), míg a Szentes kiegyenlített meccsen 6-5-re múlta felül a Pécset.

„Megérdemelten nyert az UVSE!" - fogalmaztak a mérkőzés után a Vasas oldalán (is), avagy Vincze Balázs együttesének sikere megkérdőjelezhetetlen. A fiatal társaság 3-0-val nyitott (Hegedűs Csanád, Aranyi Máté és Molnár Erik is akciógólt jegyzett), előnyét végig tartotta, 5-4-nél, 7-6-nál és 8-7-nél sem ijedt meg, mindig képes volt újítani, a volt angyalföldi Bencz Rolf találatával végül 9-7-re nyert. A három meghatározó játékosát nélkülöző, de így is esélyesebb Vasas az első és a záró negyedben is gól nélkül maradt, avagy a 61%-kal védő Bisztritsányi Dávid és az UVSE-védelem kifogott Vad Lajos csapatán.
 
A Honvéd a második, majd a negyedik etapban lépett rá támadásban a gázpedálra, így nyert kilencgólos különbséggel a Tatabánya ellen - Kiss Bálint egymaga annyi gólt jegyzett (6), mint a vendégek összesen.
 
Szentesen a hazaiak kapusa (Meixner Marcell) és a vendégek kapusa (Józsa Ottó) is remekelt, ezáltal kevés gólos mérkőzést vívtak a felek. A házigazda végig vezetett, de a Pécs végig tapadt, ezáltal mindkét együttesnek volt esélye a győzelemre. A végeredmény ugyanakkor 2:19-cel a vége előtt kialakult, a vendégeknek nem sikerült egyenlíteniük. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a szentesi Somogyi Balázs volt, aki csapata hat találatábal hármat jegyzett! 
 
 
Eredmények - E.ON OB I, 4. forduló

UVSE-Hunguest Hotels-A-Híd VasasPlaket 9-7 (3-0, 2-3, 3-4, 1-0)

Gólszerzők: Bencz 2, Molnár E. 2, Kardos, Aranyi, Vámosi, Hegedűs, Belényesi, ill. Simon 3, Bátori, Szatmári, Vadovics, Brguljan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Budapesti Honvéd-Tatabánya 15-6 (2-1, 4-0, 3-4, 6-1)
Gólszerzők: Kiss B. 6, Fejős 2, Víg 2, Chilkó, Decker Á., Manhercz Á., Molnár G., Ekler, ill. Keresztúri 3, Szabó B., Korbán, Tanczer
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Metalcom-Szentes-PVSK-Mecsek Füszért 6-5 (2-0, 1-2, 1-1, 2-2)
Gólszerzők: Somogyi 3, Bozó 2, Fülöp, ill. Kolozsi, Csorba, Csaba, Lihotzky, Gál
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
 
 
 

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság