cover image
Egyéb

BENU Női Magyar Kupa: megvédte címét a Dunaújváros

2020. szeptember 8. 20:03

Mihók Attila csapata a fináléban fordulatos mérkőzésen 7-6-ra győzte le az UVSE-t. A bronzérmet az FTC-t 10-9-re legyőző BVSC szerezte meg.

A trónkövetelő UVSE remek kezdéssel jelezte, a tavaly elveszített, előtte öt évig birtokolt kupát feltétlen visszaszerzi: Parkes Rebecca tarthatatlan volt, Keszthelyi Rita is szép gólt jegyzett, a 3-0-s kezdéssel érhetően elégedett lehetett Benczur Márton. Ebben nagy szerepe volt az összeszedett védekezésnek, Gangl Edina magabiztosságának.
 
A második negyed az elsőnek az ellentétjét hozta, avagy a Dunaújváros mutatott összeszedettebb játékot, kihasználta, hogy ellenfelénél több fiatal is lehetőséget kapott. Mihók Attila alakulata 4-1-es negyeddel egyenlített a nagyszünetig, négy játékosa (Garda Krisztina, Szilágyi Dorottya, Mucsy Mandula és Geradline Mahieu) is gólt jegyzett,
_S8I0694.JPG  
Fordulás után mindkét oldalon lehetőség lett volna megszerezni az oly fontos vezetést, hiába - és akkor jött az extra Garda Krisztinától, aki bombagólt jegyzett akcióból. Keményedett a küzdelem, ment az adok-kapok, csak úgy, mint a tavalyi fináléban, gyűltek a személyi hibák, kísértetien kezdett hasonlítani arra a csatára. Faragó Kamilla szerencsés találattal egyenlített, majd Mahieu harcolt ki egy büntetőt, amit Garda értékesített - Gangl beleért, nem sokon múlt a védés, így 6-5-ös újvárosi vezetéssel zárult a harmadik menet.
 
_S8I1592.JPG S miután a záróban Gurisatti Gréta egy kettő-egyes lefordulás után a nem először nagyot védő Ganglról kipattanót másodjára pontosan célzott, 7-5-re vezetett Mihók Attila csapata. Az UVSE mindent megtett, de fontos helyzetekben megremegtek a kezek, s végül csak 21 másodperccel a vége előtt Szegedi Panni révén sikerült szépítenie. A Dunaújváros (amelyben Szilágyi Dorottya kimagasló védekezéssel szerzett labdákat) 7-6-os sikerrel megvédte címét, és a 2020-as BENU Női Magyar Kupa egyetlen százszázalékos csapatként állhatott a dobogó tetejére.
 
_S8I9959.jpg A bronzérmet a BVSC szerezte meg. A kiegyensúlyozott, fordulatos összecsapáson Petrovics Mátyás csapata 4-2-es remek etappal kezdett, ám a harmadik negyed elején már az FTC állt jobban. Volt, hogy kettővel is vezettek a zöld-fehérek, ám a BVSC fordított, majd az izgalmad végjátékban Farkas Tamara góljával végül 10-9-re megnyerte a meccset, hiszen a jól játszó Leimeter Dóra a végén blokkolta az amúgy triplázó Csabai Dóra lövését.
 
Különdíjat vehetett át 50. válogatott mérkőzése alkalmából Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE) és Vályi Vanda (FTC), és 150. válogatottsága alkalmából Gangl Edina (UVSE).
watch?v=cK7KgK2YNS0&feature=youtu.be  
A BENU Női Magyar Kupa érmeit Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Vertse Gábor, a BENU gazdasági igazgatója adta át. 

Edzői értékelések (NS)

Mihók Attila (Dunaújváros):
– Nagy hátrányt szedtünk össze az elején, ami hidegzuhannyal ért fel. Nem számítottunk arra, hogy szinte kilátástalan helyzetbe kerülünk, de a második negyedben jó teljesítménnyel nyílttá tettük a meccset. Picit feljebb toltuk a védekezést, fordulékonyabb lett a játékunk, és bejött minden húzásunk.

Benczur Márton (UVSE): – Sajnálom, hogy nem éltünk az előnyünkkel, három nullról ezt a meccset simán meg kellett volna nyernünk. Ki kell elemeznünk, mi történt utána, de a Dunaújváros több gólt lőtt nálunk, jobban alkalmazkodott minden körülményhez, elismerésem nekik.

Petrovics Mátyás (BVSC): – Az egész meccset uraltuk, a harmadik negyedben azért fordult meg a meccs, mert olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szabad, viszont volt tartásunk, működött a taktikánk, a lányok minden végrehajtottak, amit kértem. Küzdöttünk, hajtottunk, és okosak voltunk, amikor kellett.

Béres Gergely (FTC): – Jó mérkőzést játszottunk a BVSC-vel, apróságok döntöttek a végén, sajnos nem a javunkra. Nagyon mélyről jöttünk fel az előző napi vereség után, mert úgy készültünk, hogy döntőt szeretnénk játszani. Jól játszottak a lányok, csak dicsérni tudom őket.


BENU Női Magyar Kupa, Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
2020. szeptember 8., kedd
 
Döntő
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 6-7 (3-0, 1-4, 1-2, 1-1)
Gólszerzők: Parkes 2, Keszthelyi 2, Faragó, Szegedi, ill. Garda 3, Gurisatti, Mucsy, Szilágyi, Mahieu
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A 3. helyért
BVSC-Zugló- FTC-Telekom 10-9 (4-2, 0-2, 2-3, 4-2)
Gólszerzők: Leimeter 3, Kele 2, Farkas T. 2, Farkas K., Gémes, Alaksza N., ill. Csabai 3, Illés 2, Kövesdi, Kuna, Valentin, Pőcze
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az 5. helyért
ZF-Eger-Hungerit-Szentes 13-11 (5-2, 3-3, 3-2, 2-4)
Gólszerzők: Katona 4, Hertzka 3, Menczinger 2, Czigány 2, Szmodics, Bódi, ill. Varga V. 3, Mácsai 2, Kövér-Kis 2, Polák 2, Bocskay, Dömsödi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A 7. helyért
Szegedi NVE- III. kerületi TVE 9-7 (2-2, 2-2, 1-2, 4-1)
Gólszerzők: Tátrai 3, Miklós 2, Ráski 2, Ármai, Botka, ill. Kisteleki 2, Pap 2, Illés, Pál, Tóth-Deme
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A 9. helyért
Tatabánya-Budapesti Honvéd 14-9 (3-2, 5-3, 5-2, 1-2)
Gólszerzők: Zantleitner 5, Keresztes 4, Orbán 3, Zink, Zöld, ill. Király 4, Bálint 2, Hollósi 2, Rajna
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
 
Vízilabda hírek
benu magyar kupa