cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: hajrágóllal szerzett három pontot a Pécs

2020. szeptember 2. 20:45

A baranyaiak a Miskolcot győzték le nagy csatában. Fölényes győzelemmel mutatkozott be az FTC és a Vasas is, ezúttal biztosan nyert az Eger, és javított a Honvéd.

A forduló Tatabányán indult, ahol a Vasas semmit sem bízott a véletlenre: a Braniszlav Mitrovics kapujára menő első 13 lövését hárította a szerb olimpiai bajnok, s a házigazda végül egyetlen gólig jutott... Vad Lajos csapatából hatan találtak be, Bátori Bence háromszor is, 9-1-es győzelemmel kezdte tehát a bajnokságot az FTC elleni meccset később pótló együttes.
 
A KSI ellen kínkeservesen nyerő Eger ezúttal már magabiztos volt, Petrovai Márton érhetően elégedettebb lehetett a Kaposvár elleni 9-4-gyel; itt Lőrincz Bálint jegyzett három találatot, s védett Krémer Balázs ezúttal 75%-os hatékonysággal.
 
Az 1. fordulóban a BVSC elleni döntetlent játszó Pécs a Kőér uszodában a Honvédot legyőző Miskolccal találkozott, s játszott felettébb hektikus, egyúttal izgalmas mérkőzést. Sokáig Kis István vendégcsapatának állt a zászló, ám a második félidőben a baranyaiak rákapcsoltak, 5-7-es hátrányukat a záró negyed közepére a 4-0-s etappal 9-7-re „cserélték", ám a Miskolc 27 másodperccel a vége előtt Lukas Seman góljával egyenlített. A vége mégsem döntetlen lett, hiszen három másodperccel a dudaszó előtt az 1. fordulóban remeklő, ezen a meccsen addig hiába próbálkozó Csaba Márton előnyből kicsikarta a három pontot a Török Viktor irányította Pécsnek.
 
A Honvéd javított: hiába lőtt a debreceni Macsi Patrik öt gólt, a többieket sikerült feltartóztatni, így az egyaránt triplázó Hosnyánszky Norbert és Kiss Bálint vezérletével 12-9-ra nyert a házigazda.
 
Bemutatkozott a bajnokságban az FTC is: Varga Zsolt alakulata a nagyszünetben már 6-2-re vezetett, és a folytatásban sem állt le a támadógépezet, így 16-6-ra nyert; Jansik Szilárd négy góllal volt a legeredményesebb.
 
E.ON Férfibajnokság, 2. forduló  
Szeptember 2., szerda

 
Tatabányai VSE-A-Híd VasasPlaket 1-9 (0-3, 0-1, 0-4, 1-1)
Gólszerzők: Tanczer, ill. Bátori 3, Brguljan 2, Sélley-Rauscher, Szatmári, Vadovics, Simon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
ZF-Eger-Kaposvári VK 9-4 (2-0, 4-2, 2-2, 1-0)
Gólszerzők:
 Lőrincz B. 3, Rádli 2, Baksa 2, Kovács G., Murisics, ill. Berta, Dobos, Juhász-Szelei, Mijics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PVSK-Mecsek Füszért-PannErgy Miskolc 10-9 (3-4, 1-2, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
 Zerinváry 3, Kolozsi 2, Sólyom 2, Csorba, Rakonjac, Csaba, ill. Biros B. 3, Magyar 2, Seman 2, Lukács, Vismeg Zs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd-Debreceni VSE 12-9 (4-2, 3-3, 3-3, 2-1)
Gólszerzők:
 Kiss B. 3, Hosnyánszky 3, Fejős 2, Decker Á., Illés, Manhercz Á., Gregor, ill. Macsi P. 5, Macsi M. 2, Smitula, Nagy N.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
FTC Telekom–Szegedi VSE 16-6 (3-1, 3-1, 4-3, 6-1)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 4, Vámos 2, Fountoulis 2, Jaksics 2, Fekete 2, Sedlmayer, Mezei, Constantin-Bicari, Nyíri, ill. Tóth Gy. 2, Sánta 2, Kürti, Horváth Zs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Szolnoki Dózsa-BVSC Zugló - ELHALASZTVA
OSC Újbuda-KSI SE - ELHALASZTVA
UVSE Hunguest Hotels-Metalcom-Szentes -ELHALASZTVA
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság