cover image
Szövetség

Elnökségi ülés: szeptember 26-án és 27-én zárul a férfi Magyar Kupa

2020. szeptember 2. 16:21

Ülésezett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, és határozott a bajnokságok és BENU Magyar Kupa folytatásáról.

A szerdai elnökségi ülés ünnepi pillanatokkal indult: Tóth Sándort, az MVLSZ elnökségi tagját, a Liga elnökét, a BVSC alelnökét 60. születésnapja alkalmából köszöntötte az elnökség.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke egyenesen a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi üléséről érkezett a tanácskozásra, és elmondta, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság eltökélt a tokiói olimpiai megrendezésére, és minden sportszövetséget arra kér, igyekezzenek fenntartani a sportolók motivációját, hiszen ez feltétele annak, hogy jövőre legyenek ötkarikás játékok, méghozzá minél teljesebb sportolói létszámmal.

Az elnökségi ülés központi témája a koronavírus-fertőzöttek növekvő esetszáma volt. (Az elmúlt napokban, hetekben számos hazai klubcsapatban jelent meg a vírus, így a Ferencváros, az UVSE, az Eger, az OSC, a Szolnok férfi- és a III. kerület női csapatánál).

Tóth Sándort köszöntötték 60. születésnapja alkalmából

Tóth Sándort köszöntötték 60. születésnapja alkalmából

Az elnökség úgy döntött, a BENU Magyar Kupát mindenképp be kell fejezni, a férfiak elődöntős és döntős napja szeptember 26. és 27. (a helyosztókat is lejátsszák), a helyszín a Hajós Alfréd Sportuszoda lesz.

A hölgyeknél szeptember 7-én az elődöntőket rendezik 18:45-től és 20:15-től, másnap, szeptember 8-án 17:30-kor a bronzéremért, 19 órától az aranyéremért játszanak a csapatok, mindegyik találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. Illetve a női mezőnyben is a versenykiírásnak megfelelően megrendezik az összes helyosztót.

A bajnoki küzdelmek a hétvégén elkezdődtek, és folytatódnak is, amennyiben valamely csapatnál pozitív mintát produkálnak, a Versenyirodának címezve az Ügyvezetői Testület hatáskörébe tartozik, hogy döntsön a halasztási kérelmekről.

Az elnökség a Komjádi Kupa selejtezőit egyelőre elhalasztotta, a területi igazgatókat pedig további négy évre megerősítette pozíciójukban. 

Szövetségi hírek