cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: kezdődik a menet!

2020. augusztus 28. 17:00

A 16 órakor kezdődő Szolnok-Kaposvár mérkőzéssel szombaton elkezdődik a korábbi évektől eltérő lebonyolítású bajnokság, amelynek 1. fordulójában öt meccset rendeznek, hármat el kellett halasztani.

Kezdjük a legfontosabbal: a 16 csapatos bajnokságban ettől az idénytől kezdve változik a lebonyolítás: megszűnik a két csoport, a résztvevők az alapszakaszban a forgatási tábla szerint oda-vissza alapon játszanak egymással, így alakul ki a végeredmény. Ez alapján a 15. és 16. helyezett csapat kiesik majd, míg a 14. helyezett osztályozót vív az OB I/B első helyezettjével. Az alapszakasz 1-4. helyezettjei a rájátszásban döntik el az érmek sorsát - a sorozat versenykiírása itt érhető el.

Ami pedig az erőviszonyokat illeti: a szakemberek véleménye szerint a 2019-es bajnok FTC számít továbbra is a legnagyobb esélyesnek, de a sokat erősödő Szolnok, az átalakult, új edzővel, Varga Dániellel felálló OSC, illetve az előző idényekhez képest megerősödő Vasas egyaránt ott lehet a végelszámolásnál. A játékoskereteket figyelembe véve voltaképpen egyöntetű megállapítás, ez a négy csapat emelkedik ki a mezőnyből, ám őket a Szivós Márton inyította, többek között Hosnyánszky Norbertet leigazoló Honvéd, illetve Szücs Levente továbbra is masszív BVSC-je tulajdonképpen bármikor meglepheti. Ez utóbbi csapat emelkedik talán kissé ki a rendkívül tömör középmezőnyből - a BENU Magyar Kupa eddigi mérkőzései is jelezték, a csapatok között olyan minimális a különbség (ha van egyáltalán), hogy minden mérkőzés igazi ki-ki parti lehet. Ez igencsak emeli a nívót, arról nem beszélve, hogy a fentebb citált lebonyolítás, a következi idény létszámcsökkentése miatt óriási csata várható minden egyes pontért, minden egyes helyezésért.
 
Ami a szombati rajtot illeti: az ismert okok miatt három mérkőzést elhalasztottak, többek között a vasárnapra kiírt FTC-Vasas rangadót, de a Tatabánya-Szentes és az UVSE-Debrecen összecsapás is későbbi időpontban kerül majd megrendezésre.
 
Az első ráúszás a Szolnok otthonában lesz majd; Zsivko Gocics többek között a szerb balkezes sztár, Filip Filipoovics által megerősített együttese a Kaposvárt fogadja (16 óra). A kupában oroszlánkörmeit csillogató KSI az átalakult Egerhez látogat, az OSC a masszív Szegedet fogadja. Kimondottan érdekesnek ígérkezik a BVSC pécsi látogatása, miként a miskolciak Kőér utcai vizitálása.

E.ON Férfibajnokság, 1. forduló - a csapatok beharangozói a névre kattintva találhatóak meg
Augusztus 29., szombat

Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK, Szolnok, 16:00
ZF-Eger-KSI SE, Eger, 18:00
OSC Újbuda-Szegedi VE, Nyéki-uszoda, 19:00
PVSK Mecsek Füszért-BVSC Zugló, Pécs, 19:00
Budapesti Honvéd-PannErgy Miskolc, Kőér-uszoda, 19:00    
Tatabányai VSE-Metalcom Szentes - ELHALASZTVA
UVSE Hunguest Hotels-Debreceni VSE - ELHALASZTVA
Augusztus 30., vasárnap
FTC Telekom-A-Híd VasasPlaket - ELHALASZTVA 

Vízilabda hírek
E.ON Férfibajnokság: kezdődik a menet!