cover image
Egyéb

Szeptemberben rendezik a 2022-es spliti Európa-bajnokságot

2020. augusztus 28. 11:01

A LEN közleménye azt írja, azért a kicsit csúsztatott dátum, hogy a játékosoknak legyen elég idejük a regenerálódásra és felkészülésre a zsúfolt tavaszi program után.

A LEN Büró úgy döntött, hogy késő nyári, kora őszi időpontra tűzi ki a 2022-es spliti Európa-bajnokságot, írja az európai szövetség közleménye. Egészen pontosan augusztus 27. és szeptember 10. között tartják meg a tornát.
Annak ellenére, hogy a 2014-es és a 2018-as Eb is nyáron volt, a LEN most visszatér a 2006-ban és 2010-ben alkalmazott gyakolathoz. A jelenlegi járványhelyzet elindította a dominóeffektust a nemzetközi sportéletben, elhalasztották a tokiói olimpiát, de a 2021-es FINA-vb-t is, amelyet 2022 májusában rendeznek.

"Mindig is a játékosok érdekeit tartottuk szem előtt, és ezen nem kívánunk változtatni, szükségük van a rendkívül sűrű tavaszi program után arra, hogy megfelelő állapotban álljanak készen az Európa-bajnokságra. A horvát szövetség és a szervezőbizottság is partner volt abban, hogy a nyár végén rendezzük meg a tornát" - fogalmazott Paolo Barelli, a LEN elnöke a közleményben.

"Bár még két év hátravan az Európa-bajnokságig, Horvátország, Split és a horvát vízilabdatársadalom izgatottan várja, hogy fogadhassa Európa legjobbjait" - ezt már Mladen Drnasin, a horvát szövetség elnöke mondta. - A nemzetközi vízilabda-eseményeknek mindig sajátos hangulata van itt Horvátországban, ugyanerre számítunk 2022-ben is. A szervezők nevében ígérhetem, hogy nagyszerű Eb-t rendezünk majd."

Az Európa-bajnokságot a Spaladium Arénában rendezik, amely közel 10 ezer fő befogádására alkalmas, itt rendezték a 2009-es kézilabda-vb-t is.
Vízilabda hírek