Fiú utánpótlás-bajnokságok: új lebonyolítás, sorsolás pénteken!

2020. augusztus 26. 16:30

Fotó: MVLSZ

Tekintettel a kialakult, illetve továbbra is fennálló Covid-helyzetre, az MVLSZ az UP Bizottság javaslatára megváltoztatta az országos fiú utánpótlás-bajnokságok lebonyolítását. A cél a folyamatos játék. Abban az esetben, ha egyes csapatok a jogos halasztás sorsára kerülnek, a többi egyesület le tudja játszani a soron következő mérkőzéseit.

A bajnokság az eredeti tervek szerint szeptember 6-án, vasárnap elindul, de a selejtezők helyett egy 15 fordulót magába foglaló alapszakasszal indul. Ezalatt a kör alatt, mindenki játszik mindenkivel, egy alkalommal, a házigazda személye minden esetben sorsolással dől el. Az alapszakasz végéhez érve már valószínűleg kiderül, hogy a járványhelyzet mennyire befolyásolja a bajnokságokat, ezért a folytatásra a szövetség három lehetséges tervet is kidolgozott, melyeket az aktuális Covid-helyzet alapján fog érvénybe helyezni.

A klubok pontos értesítést kapnak a sorsolásról (amelynek napja augusztus 28., péntek), az esetleges halasztási kérelmek rendszeréről, illetve a lebonyolítási tervekről. Amelyik klub az említett szeptember 6-ai 1. fordulóban igazoltan nem tud otthon játszani, péntekig, a sorsolásig jelezze ezt!Férfi OB I

FTC-Telekom - Szolnoki Dózsa

2020. nov. 28. 20:45

Férfi OB I

PannErgy-Miskolc - METALCOM SZENTES

2020. dec. 05. 20:45

Férfi OB I

FTC-Telekom - OSC ÚJBUDA

2020. dec. 11. 17:30

E.ON OB I: ZF-Eger-Budapesti Honvéd 13-17 (Fotók: Fehér Anna)
Női OB I: ZF-Eger-SZTE-Szeged (Fotó: Fehér Anna)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok