Negyedik helyen végzett a női válogatott

2013. június 06. 09:15

Bár 5-1-re is vezettünk a bronzmeccsen, végül ismét kikaptunk az amerikaiaktól a Világliga pekingi Szuperdöntőjében.

Az előző mérkőzésekhez képest kifejezetten jól kezdte a mérkőzést válogatottunk, sőt! Egyenesen fenomenálisan. (Pláne, ha azt vesszük, hogy az amerikaiak elleni csoportmeccsen 10-7-re veszítettünk úgy, hogy már 10-3 is volt…)

Bár Dries szerzett vezetést az amerikaiaknak centerből, Miskolczi előnygóljával és Szűcs átlövésével gyorsan fordítottunk, aztán következett Keszthelyi, majd újra Miskolczi, a pompázatos első negyed 4-1-gyel zárult tehát.

Miskolczinak nagyon ment, a második rész elején már a harmadik gólját szerezte, így 5-1 állt a táblán. Nos, nem sokáig… Az amerikaiak ugyanis magukra találtak, és elkezdtek hömpölyögni. (Mint többször is az elmúlt napokban.) A szünetig visszajöttek 5-3-ra, a nagyszünet után azonnal betaláltak – ismét Dries közelről –, s bár Szűcs Gabi révén jött egy újabb bombagól, a következő percekben gyakorlatilag átszaladtak rajtunk az olimpia aranyérmesei: 6-4-ről let 6-8 a mérkőzés.

A negyedik negyedet kontrafaultokkal indítottuk, de egy ideig az amerikaiak pörgése is lassult, hogy aztán 4:47-tel a vége előtt egy időkérést követő emberelőnyből a londoni játékok legjobbja, Maggie Steffens háromgólosra növelje vetélytársunk előnyét (6-9). A kapufákhoz beállva védekeztünk egyébként ekkor, kicsit meg is zavartuk őket, Steffens azután tudott lőni, hogy már lejárt a kiállítás, de nem tudtunk kilépni rá. Ezután Antal Dóri percei következtek, két pazar gólt is szerzett, de sajnos közben Silver is betalált (8-10).

Fotó: Russell McKinnon

Természetesen nem adták fel a lányok, egy gyors kontrát sikerült végigvinni, Keszthelyi Rita fejezte be a szélről (9-10), és maradt idő a szétlövés kiharcolására. Az amerikai támadást kivédekeztük, 18 másodperc volt, amikor hozzánk került a labda… És akkor bumm, a horvát bíró befújt egy kontrát, nagyjából egy másodpercen belül… A negyediket a negyedik negyedben – úgyhogy maradt a negyedik hely, az amerikaiak pedig – hat zsinórban szerzett VL-arany után – örvendhettek a bronzéremnek.

Jegyzőkönyv

Magyarország–Egyesült Államok 9-10 (4-1, 1-2, 1-5, 3-2)
Vezette: Savinovic (horvát), Rodrigues (brazil)

Magyarország: Kasó – Illés, Antal 2, Miskolczi 3, Szűcs 2, Takács, Horváth, Keszthelyi 2, Tóth, Bujka, Garda, Menczinger.
Egyesült Államok: Armstrong – Silver 2, Seidemann, Warde, Clark, Steffens 2, Mathewson 1, Neushal 1, Kraus, Rulon 1, Dries 2, Craig 2.

Emberelőnyök: 9/4, ill. 7/3

 E.ON Férfi OB I

A-HID OSC ÚJBUDA - CONTITECH SZEGED

2016. okt. 19. 18:00

Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok