cover image
Egyéb
Utánpótlás

Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupa: a KSI lett az aranyérmes!

2020. augusztus 5. 21:08

Az elődöntőben az UVSE-t verte meg Horváth János csapata, a döntőben pedig a BVSC-t legyőző Ferencvárost.

A gyermek korosztály négyes döntőjét követően (amelyet a BVSC nyert meg), szerdán az ifjúságiaké volt a főszerep a Hajós-uszodában. Annak ellenére, hogy ezt a nyári kupasorozatot mindegyik csapat a felkészülés egyik állomásának tekinti, kérdezhetnénk, ki az, aki nem szeretne nyerni emellett a cél mellett. Persze, hogy mindenki nyerni szeretne, és mivel a korosztály négy kétségkívül legjobb csapata került a final fourba, dörzsölhettük a tenyerünket.

Nem csalódtunk, mindkét elődöntő izgalmasra sikeredett. Már 3-0-ra és 4-1-re is vezetett a Fradi a Kemény Kristóf irányította BVSC ellen, de 4-4-nél egyenlített a zuglói csapat. 7-4 után újra ez volt a koreográfia, Strasser László pedig a vége előtt két perccel büntetőből először szerzett vezetést csapatának. Egy Nyíri Balázs-akciógóllal egalizált a Ferencváros, hogy aztán az utolsó támadását „elrontsa" a BVSC, jöhettek a büntetők, ahol a zöldek pontosabbak voltak.

A végső győzelemre szintén esélyes UVSE a KSI-vel szemben maradt alul a második elődöntőben. 2-0 után néhány rossz döntés következtében a sportiskolások átvették az irányítást, az egész sorozatban remeklő Gábor Lőrinc góljánál először vezetett a KSI, és onnan már nem is engedte ki kezéből az előnyt.

ifi_donto_2-23.jpg Egy picivel mindig előrébb jártak, pedig Vigvári Vince és Eppel Barnabás 4-4 góllal terhelte meg a kapujukat. Ezzel együtt igazán elhúzni nem tudott Horváth János csapata, így két perccel a vége előtt 16-15-ös vezetésnél még minden benne volt a pakliban. Végül a KSI megtartotta és még növelte is az előnyét, így döntőbe jutott.

Ahogyan a gyermekeknél, az ifiknél is kinyílt az olló a bronzmérkőzésen és a döntőben, egyértelműbb volt a helyzet, és ez nagyban köszönhető a fáradtságnak is. Az UVSE 6 góllal verte a BVSC-t a harmadik helyért, a döntőben pedig az elejétől fogva hatékonyabban játszott a KSI, így a győzelméhez nem férhetett kétség.

Csütörtökön a serdülők négyes döntőjével zárulnak a fiú nyári utánpótlás kupák.

watch?v=zeqNhJg9T_0&feature=youtu.be Lemhényi Dezső Országos Ifjúsági Kupa

Elődöntők:

FTC-Telekom Waterpolo - BVSC-Zugló 13-12 (3-1, 1-2, 3-3, 2-3 - 5 méteresekkel: 4-3)
Gólszerzők
: Várkonyi, Szabó B., Varga B. 2-2, Vass, Nyíri, Spitz, illetve Mészáros M. 3-3, Strasser, Tátrai 2-2, Mészáros B.

UVSE-Hunguest Hotels - KSI SE 15-17 (3-4, 4-5, 4-4, 4-4)
Gólszerzők:
Eppel B., Vigvári Vince 4-4, Lehoczky 2, Börzsei, Hegedűs, Belényesi, Molnár E., Lengyel, illetve Gábor L. 5, Pető, Dubinák 4-4, Lantos 3, Keszthelyi

A bronzmérkőzésen:

BVSC-Zugló-UVSE-Hunguest Hotels 7-13 (1-4, 3-3, 2-5, 1-1)
Gólszerzők:
Tátrai 4, Strasser, Szücs, Mészáros M., illetve Vigvári Vince 4, Barics 3, Hegedűs, Molnár 2-2, Börzsei, Eppel

A döntőben:

FTC-Telekom - KSI SE 11-16 (1-5, 2-2, 4-5, 4-4)
Gólszerzők:
Várkonyi 3, Szabó II. B., Nyíri, Böröczky M., Klár, Spitz, Vass, Varga B., Zetkó, illetve Pető 4, Gábor L., Csapó 3-3, Lantos, Nagy Á. 2-2, Dubinák, Szalai
Vízilabda hírek
Utánpótlás
lemhényi dezső kupa