cover image
Egyéb

Fantasztikus parádét ígér a BENU Magyar Kupa

2020. július 10. 12:00

A Duna Aréna konferenciatermében megtartott pénteki eseményen a BENU Magyar Kupa volt a téma, egyúttal kisorolták a férfi csoportokat is. Jó hír, hogy az MTVA a női és férfi sorozatból összesen hozzávetőleg húsz mérkőzést élőben közvetít!

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Duna Arénában rendezett eseményen elmondta, nagyon örülnek neki, hogy újraindul a játék, a korlátozások enyhítését követően az élvonalbeli tagságról döntő KSI-Kanizsa párharcot közel négyezren követték figyelemmel a Margitszigeten.
 
Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, az MVLSZ társadalmi elnöke bejelentette, hogy „Látható tehetség" néven programot indít a szervezet, amelynek keretében a szurkolók kiválaszthatják a Magyar Kupában szerepelt legjobb 23 éven aluli férfi és női játékost, akik fejenként 250 ezer forintos jutalomban részesülnek majd.
 
dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja kifejezte örömét a nyári vízilabda kapcsán, egyúttal bejelentette, hogy a Magyar Vízilabda Szövetéggel hat éve tartó, kifejezetten gyümölcsöző partneri kapcsolatot jól jelzi, hogy további két éves együttműködést írtak alá.
image00020.jpg  
A férfiaknál a kalapok elkészítésénél a 2018/19-es bajnoki eredményeket vették figyelembe.
 
A sorozat első körében, a július 25-26.-i hétvégén négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerezett eredményeket az együttesek továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-2.-án újra négy négyes csoportban - kék, fehér, piros és zöld - küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

image00019.jpg A harmadik forduló (augusztus 8-9.) csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I csoportban a "színes" csoportok 1-2. helyezettjei szerepelnek, míg a II-esben a 3-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak.
 
A negyedik forduló (augusztus 12-13.) az egész torna utolsó szakasza, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

watch?v=Ruf0Xqyy-fA A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén egy minitorna keretein belül újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat, dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnokunk örömmel mondta, hogy a Margitszigeten újfent találkozhat a csapat a közönséggel.
 
A július 27-én rajtoló női Magyar Kupa két csoportját már korábban beosztották a 2019/20-as idény őszi szezonjának végeredménye alapján.
image00018.jpg  
A BENU férfi Magyar Kupa csoportjai:
    A-csoport (Szeged):
OSC, Debrecen, Metalcom-Szentes, Szeged
    B-csoport (Kaposvár):
Szolnoki Dózsa, BVSC-Zugló, UVSE, Kaposvári VK
    C-csoport (Margitsziget):
FTC-Telekom Waterpolo, PannErgy-Miskolci VLC, PVSK-Mecsek Füszért, KSI SE
    D-csoport (Tatabánya):
Eger, Budapesti Honvéd SE, Tatabánya, A-Híd VasasPlaket

    A BENU női Magyar Kupa csoportjai:
    A-csoport:
UVSE, FTC, Eger, Szentes, Tatabánya
    B-csoport:
Dunaújváros, BVSC, III.ker.TVE, Szeged, Honvéd
 

Vízilabda hírek
magyar kupa
BENU