cover image
Egyéb

Óriási izgalmak után a KSI jutott az OB I-be

2020. június 27. 20:15

A Hajós-uszoda ötvenes nyitott medencéjében ezúttal is nagyszerű hangulatban játszottak a csapatok: a Kanizsa 1-4-ről fordított, a negyedik negyedben összesítésben is jobban állt, végül azonban mindössze egy góllal győzött, s így összesítésben a fővárosiak örülhettek.

A csütörtöki 11-9-es győzelem után a párharc második felvonását is jól kezdte a KSI: Bóbis Botond akciógólja után ötméterest harcolt ki, amelyet Schmölcz Norman lőtt be, majd Bihácsi Bence centergólja után állt 3-0 a táblán. Dobay Gergely szépített, ám Dubinák Szabolcs is kiharcolt egy büntetőt, amelyet Pető Attila értékesített, így 4-1-es első negyedet hozott össze Horváth János együttese, avagy összesítésben öt góllal állt jobban.
 
A nagyszünetig őrizte előnyét, a harmadik negyedben azonban a Kanizsa is bizonyította, megérett az OB I-es tagságra: Csányi László csapata nem csak hátul szedte össze magát, hanem támadásban is megállíthatatlan volt. Hőna Dávid centergólját Simon Adrián fórgólja és Vadovics Ákos akcióból született találata követte, így a 21. percben 6-6-ra álltak a felek. Sőt Dobay újra gólt jegyzett, vezetett a Kanizsa, és összesítésben egy gólra állt az egyenlítéstől!
IMGL1295.jpg  
Vékony Ákos 24 másodperccel a harmadik negyed vége előtt talált be, de a remeklő Dobaynak volt még válasza, így 8-7-es kanizsai vezetésről indulhatott a záró menet.
 
Ebben a nagyot küzdő Kanizsa Rábavölgyi Zsombor (gól, büntető kiharcolása) vezérletével 10-7-re vezetett, avagy jobban állt összesítésben! Pető és Dávid Zoltán góljaival zárkózott a KSI. Őrült izgalmak következtek, az eredmény azonban nem változott, 10-9-re nyert a Kanizsa, így 20-19-es összesítéssel a sportiskolások bizonyultak jobbnak, s harcolták ki az OB I-es szereplést. A nagy csatát is díjazandó a csapatoknak Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adott át érmeket. 
IMGL2086.jpg  
Párharc az Férfi OB I-be jutásért
2. mérkőzés:

KSI SE-Kanizsai VSE 9-10 (4-1, 2-2, 1-5, 2-2)
Gólszerzők: Bóbis 2, Pető 2, Dávid, Schmölcz, Csapó, Bihácsi, Vékony, ill. Dobay 3, Rábavölgyi 2, Vadovics, Salamon, Szilvasán, Hőna, Simon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az OB I-be jutott: KSI, 20-19-es összesítéssel
  

Vízilabda hírek
ksi
nagykanizsa