cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világ- és Európa-bajnok kapusunk és a nagy cél

2020. május 25. 19:08

Az előző héten a magyar vízilabda-válogatott és a Szolnoki Dózsa kapusa, Nagy Viktor volt a Nemzeti Sport beszélgetőtársa az Instagramon.

A 35 éves, világbajnok és Európa-bajnok Nagy Viktor olvasói kérdésekre is válaszolt. Pályafutása kezdeti szakasza mellett szóba került, hogy autóversenyzői álmokat is dédelgetett, miután beleunt az úszásba. A kapus természetesen a koronavírus miatt kialakult helyzetről is beszélt, az edzéshiány mellett az elmúlt két hónap sportgazdasági hatásait, a bajnoki rivális OSC némi gyengülését, a Vasas várható erősödését, és így a következő bajnoki kiírás várható erőviszonyait is kivesézte.

Egy részlet, amelyből kiderül, hogy is lett kapus: „Amikor elkezdtem vízilabdázni, úszásból érkeztem a BVSC-hez. De hiába úsztam jól, a labdával nem voltam túl ügyes. A kezdők sokszor kinn ültek a parton és nézték a többieket, majd az egyik edzésen az egyik kapusunk lesérült, és így, ezek közül az annyira nem ügyes játékosok közül küldtek be gyerekeket a kapuba. Igazán senki nem akart beállni, nekem viszont nagyon jól sikerült a kapuban töltött időm. Az akkori edzőm, Nagy Karcsi bácsi egyből mondta, »Fiam, te akkor ott is maradsz«. Úgy gondoltam, jó is, mert a kapusok nem úsznak annyit, az úszást egyébként is pont azért hagytam abba, mert meguntam… Jöttek a sikerélmények, folyamatosan kaptam a pozitív visszajelzéseket, és teltek az évek.”

A teljes anyag itt olvasható el!
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Nagy Viktor