dr. Gábor Antal Kemény Ferenc-djat kapott!

2020. május 07. 11:56

A sport területén kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenység elismerésére adományozható Kemény Ferenc-díjat a Magyar Sport Napján ítélték oda a vízilabdasport mindenki által szeretett orvosának.

Fotó: Budapesti Honvéd

Mint beszámoltunk róla, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szűk körű megemlékezést és koszorúzást tartott szerdán a Szabadság téri MAC emlékműnél a Magyar Sport Napja alkalmából.

Szabó Tünde beszédében kiemelte, "van mire büszkének lennünk", hiszen Magyarország előkelő helyet foglal el a világ sportnemzeteinek sorában, és fontos, hogy legyen az évnek egy napja, amikor a sportsikereinkre emlékezünk.

"A sport egy olyan erő, ami gyakran egyedüliként tudja egyesíteni az embereket társadalmi, politikai, vallási vagy kulturális hátterüktől függetlenül. Erre az egységre pedig nagy szükség lesz, amikor a nemzetközi sportélet újraindulhat" - fogalmazott.
 
A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket, ilyen eseményre a járványhelyzet miatt ezúttal nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték. A sport területén kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenység elismerésére adományozható Kemény Ferenc-díjat kapott dr. Gábor Antal Áron, a vízilabdasport mindenki által szeretett orvosa.  
 
„Egy héttel ezelőtt kaptam egy emailt a hivatalból, hogy fel vagyok terjesztve a díjra, már ennek is nagyon örültem. Tegnap kaptam az újabbat értesítést, miszerint odaítélték a díjat, amelyet a kialakult helyzet miatt majd később tudok átvenni. Nagyon boldog vagyok, visszaidézte bennem a vízilabdában elöltött negyven évet" - mondta az uszodákban csak Tóni bácsiként, vagy még inkább Pucusként hívott szaktekintély, aki kérdésünkre mindenekelőtt leszögezte, jól van, egészséges, ugyanakkor nagyon várja már, hogy visszatérhessen az élet a normál kerékvágásba.
 
Ez esetében többek között azt jelenti, hogy várja, mehessen a Honvéd pólósaihoz, illetve mehessen a kórházba dolgozni - merthogy természetesen 81 évesen is tevékenykedik, praktizál. „A kórházból még úgymond ki vagyok tiltva, de talán hétfőn már mehetek dolgozni. Miként türelmetlenül várom, hogy a Honvéd szeretett csapatához is csatlakozhassak újra. Már jó ideje vakarózom a kertben, a garázst átpakoltam vagy háromszor - így megint nem tudom, mi hol van..." - tette hozzá utánozhatatlan humorral.
 
A nagy szabadidőben is sokat „vízilabdázott" Tóni bácsi, köszönhetően az M4 Sportnak, amely az elmúlt hetekben/napokban az olimpiákat eleveníti fel: „No, igen, a sporttal kapcsolatos vigaszomat kielégítette a csatorna, nézegethettem a nagy meccseket. Sydneyben voltam először, rengeteg kedves, felejthetetlen emlék jött vissza. Most az athéni meccseket mutatják, libabőrös vagyok, mikor nézem őket."

„Szívből gratulálok Gábor Tóni bácsinak! Úgy gondolom, rengeteget tett a vízilabdasportért, munkájával rengeteget tett az emberekért, nagyon sok embert gyógyított meg, nagyon sok embernek segített. A létező legjobb helyre került ez a díj!” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.BENU Férfi Magyar Kupa

ZF-Eger - TVSE Vízilabda Kft

2020. júl. 25. 14:45

BENU Férfi Magyar Kupa

A-Híd VasasPlaket - Honvéd

2020. júl. 25. 16:15

BENU Férfi Magyar Kupa

PVSK Mecsek Füszért - KSI SE

2020. júl. 26. 14:45

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - PannErgy-Miskolc

2020. júl. 26. 16:15

BENU Női Magyar Kupa

FTC Telekom - UVSE Hunguest Hotels

2020. aug. 11. 18:00

BENU Női Magyar Kupa

BVSC-Zugló - DUE-Maarsk Graphics

2020. aug. 11. 19:30

OSC-FTC edzőmeccs, 2020.07.23. (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
Az MVLSZ tisztújító közgyűlése (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok